Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pěkné video. Poslechl jsem si je celé. Nejvíce se mi líbí konec videa.

Nesouhlasím však se vším. Jistě, dobře pojatá víra v Boha zlepšuje morálku ve společnosti. Morálka však je možná i bez víry a bez církví. Existuje spousta dobrých lidí, kteří v Boha nevěří a do kostela nechodí. Křesťanství je dle mne možno nahradit humanismem. Každý by si měl vybrat to, co mu nejlépe vyhovuje. A všichni lidi dobré vůle by spolu měli spolupracovat.

1 0
možnosti
Foto

Jaroslave, vyjadřuji se až dnes, ale souhlasím. Humanismus a hledání dobra je to důležité.R^

1 0
možnosti
Foto

Je tam v tom projevu spousta úmyslného drnkání na city z mého pohledu...a zbytečného drnkání :) Dost podstatných myšlenek, které mne napadli, už sepsal Štěpán pode mnou, tak jen dodám, že žádná civilizace nejspíše není věčná, ani ta naše nebude, nicméně katastrofické scénáře patří k běžným jevům v myšlení i rétorice :)

0 0
možnosti
Foto

Karle jak jsem to tam i zmiňoval, je to o tom, jak to kdo cítí a vnímá. Nejsme všichni stejní. A jak jsi sám zmínil je to o úhlu pohledu. Já to osobně jako spoustu drnkání na city nevnímám, když se člověk dívá kolem sebe, poslouchá jiné. Nicméně ti Kájo děkuji za návštěvu a za názor.:-)

1 0
možnosti
ŠV

Myslím, že Česká Republika opravdu nepatří mezi nějaké úhlavní nepřátelé IS. A ano, Česká republika je převážně ateistická, ale to se rozhodně nedá říct o jiných zemích, například USA. Takže ono to s tím odhazováním boha nebude tak zlé, a ono je to věsměs muslimům úplně jedno, pokud nevyznáváte islám, je už skoro jedno jestli vyznáváte konkrétní jiné náboženství nebo jste ateista. To, že Evropa vymírá je pravda, nemůžu nesouhlasit ale nevidím opět žádné souvislosti s křesťanstvím, ani jinou vírou. Vlastně válka je zbytečná ze strany muslimů, protože by prostě stačilo aby počkali a nakonec Evropu převezmou nenásilně, převálcujou nás svým počtem. Vážit si člověka na základě jeho víry nebo náboženství je hloupost, a vychvalovat náboženský fanatismus podle mě taky.

Ani si nemyslím, že by z nás někdo dělal nějaké čísla a někde bychom se rozplývali. Lidé by si měli uvědomit, že v celé historii se máme zatím nejlíp za celou dobu. Alespoň teda my tady v Evropě. Můžeme svobodně říkat a psát cokoliv nás napadne, to jestli se prosadíme nebo se rozplyneme v davu záleží jen a jen na nás. Sice pořád takoví lidé jsou, ale vesměs už je všem jedno, jestli jste čech nebo slovák nebo španěl, černý nebo bílý nebo jestli jste křesťan nebo budhista. Rozhodně v tom ideálu nejsme ale směřujeme k němu a to je jenom dobře.

0 0
možnosti
Foto

pane Štěpáne,  co se týče víry je to vždy o vnímkání každého z nás, mnozí tvrdí, že nevěří v nic a myslím si, že lžou. Každý něčemu věří.

Ale je víra, ale i falešní proroci. Je pravá víra a falešné modly.

Nicméně děkuji za návštěvu a za komentář. Vážím si toho.

0 0
možnosti
Foto

Horste tak nějak mi to prostě leží na srdcia tak to zvěstuji jen dál. Horste děkuji za návštěvu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 814
  • Celková karma 15,10
  • Průměrná čtenost 715x
Něco o sobě? Nic zajímavého, snad je dva citáty, které vystihují vše.

„Já dělám svoje věci a ty zase svoje. Nejsem na světě proto, abych žil podle tvých očekávání, a ty nejsi na světě proto, abys žil podle mých. Ty jsi ty a já jsem já. A pokud se náhodou najdeme, bude to krásné. Pokud ne, nedá se nic dělat.“ — Bruce Lee

"Cokoli slyšíme, je názor, nikoli fakt.
Cokoli vidíme, je úhel pohledu,
nikoli pravda “.   Marcus Aurelius
 

"Kdybych se měl snažit číst -
o odpovědích nemluvě -
všechny útoky namířené proti mně,
mohl bych to tady celé zavřít
a nedělat nic jiného.
Dělám to nejlepší, co umím a znám,
a chci to tak dělat až do konce.
Jestliže mi dá konec za pravdu,
nebude na tom, co proti mně říkají, záležet.
Jestli se nakonec ukáže, že jsem se zmýlil
nepomohlo by, ani kdyby deset andělů
přísahalo, že mám pravdu."

                        Abraham Lincoln

Můžete mě zaslat i vzkaz : pavelblog@email.cz
nebo mě naleznete zde : https://twitter.com/PavelVrba3
Osobní stránky : http://pavelvrbaozivote.simplesite.com