Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ivanko, moc děkuji za nakouknutí.

0 0
možnosti
LM

;-D Pavle, jako z románu o lásce( k lidem, k jídlu, ke světu) moc příjemné čtení do zimních dnů.R^R^

1 0
možnosti
Foto

Lucko, moc děkuji za návštěvu a krásný komentář. Přeji krásné dny.

0 0
možnosti
Foto

Horstíku, moc děkuji za návštěvu a přeji krásné dny.

0 0
možnosti
RP

R^Mladí si pořídili ve svém baráčku několik slepic, děti je pojmenovaly, slípky běhali na okrasném trávníku po dvoře jako rodinný příslušník, nechaly se hladit... A teď když už přestaly nést vzniklo dilema jak se jich zbavit. Copak manžel by je zabil i oškubal je hoch z vesnice, ale vařit neumí a my všichni jsme na tom odmítli podílet natož je jíst... nakonec se udaly sousedům, ale byl to týden rodinného smutku;-(. Takže u nás slepce na paprice jedině z kuřete.

2 0
možnosti
Foto

Radko, zdravím Vás a děkuji za přečtení. No jsem na tom podobně, takže jedině z krámu. Já nic chovat nemůžu, to by mělo jména a péči. Radko opatrujte se a mějte se.

2 0
možnosti
Foto

Teď je, Pavle, nejvhodnější doba na pochoutky z domácí zabijačky. Dobrá silná světlá polévka (u nás se jí říká "bílá"), i ta ta druhá, "ovarovica", ve které se vařila jelita a jitrnice. Výborná omáčka z vepřového mozečku ochucená česnekem - a k tomu maso z drobů vařených z té světlé polívky. (Kousek ovaru, ledvinek, jater, brzlíku apod.) a další. Pak čerstvě vyškvařené voňavé a křupavé škvarky, a čerstvě uvařená,a neošizená domácí tlačenka. Jelita a jitrnice s kysaným zelím a čerstvým a s domácím chlebem nebo brambore. (Tak jak si to pamatuji z dětství v jihomoravských N... Náš pan řezník Oldřich Třeštík byl mistrem ve svém oboru, ochucené měl všecko na výbornou. Dejž mu pánbůh věčnou slávu. (A to stihl udělat i dvě zabijačky za den).

A tož dnes iji ve městě. Pár kt roků od nás je soukromé řeznictví, v zimě pořádají i zabijačky. Stojí ne ně před krámem fronty. Někdy tam zajdu, a koupím si jelita, jitrnice nebo kus domácí tlačenky. Ale škvarky, ty si děláme doma sami. Koupíme si půl druhého kila syrového sádla a uděláme si doma domácí škvarky, manžel se je naučil dělat perfektně. A přitom získáme dva litříky kvalitního domácího sádla. Na čerstvý krajíc cleba s ředkvičkami je to výborné. A další den- bramborové knedlíky se škvarkami a k tomu kysané zadělávané zelí. Polité smaženou cibulkou. je to výborné. Tož to je silné jídlo pro dnešní mrazivé únorové dny. Dobrou chuť. :-PR^

4 0
možnosti
Foto

Mirko, moc děkuji za návštěvu i krásný komentář. Jo jo, to už je let, kdy jsem měl poctivě udělanou jitrnici, ovárek.... To co je s krví, to nejím. Ale jak to píšu, půjdu si dojíst tu omáčku;-D;-D Snad tím přestanu slintat. Mirko, přeji Vám krásné dny a plno zdraví.

0 0
možnosti
Foto

Tome, moc děkuji za návštěvu a přeji krásné dny.:-)

0 0
možnosti
Foto

Jikro, moc děkuji za nakouknutí a přeji krásné dny.

1 0
možnosti
Foto

J10a97n 72Š18i41k

6. 2. 2023 13:25

Přesně tak, teď není období na květák! Jediná povolená zelenina je zelí . Se třemi knedlíky a nějakým tím masem :-) Ne, květák a Tomio rozhodně ne! Hezký den

2 0
možnosti
Foto

Nejlepším vitamínem je poctivej vepřovej řízek;-)

2 0
možnosti