Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

regazzi

26. 2. 2008 21:26
???

Co furt máte s tím argumentem, že svícení zvyšuje bezpečnost? Neexistuje jediný důkaz, že by tomu tak bylo, je to zřejmě jen váš subjektivní pocit. 

0 0
možnosti

Klidná síla

25. 2. 2008 9:51
Cigareta za volantem

O dodrzovani rychlosti uz tu bylo napsano mnohe, ja jenom obcas povazuji za dulezitejsi sledovat co se deje na silnici a v okoli, nez mit prilepene oci na tachometru jestli jedu 50 nebo 54km/h...

Ale porad nemuzu uverit, ze se netresta koureni za volantem. Kdyz vidim ridice, ktery resi dopravni situaci, v leve ruce cigaretu, v prave telefon u ucha a radi i drzi volant rukou s cigaretou, tak to mam opravdu chut ho protroubit, protoze jeho soustredenost na jizdu musi byt pod bodem mrazu, nedej boze aby mu to cigaro spadlo do klina...

Bezpecnost na silnicich je na nas - na ridicich, tak nespolehejme na vylepseni bodoveho systemu.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

24. 2. 2008 11:45
ne

Cim slozitejsi system tim lepe pujde zneuzit a tim vice prinese stresu pro ridice a tim horsi situace.

Bodovy system by mel byt zrusen a policie by se mela soustredit na aktivni identifikaci skutecnych piratu silnic. Po shromazdeni dostatecneho mnozstvi dukazu by tito byli predani soudu. Tim by se po case eliminovala skupina tech kteri maji na svedomi vetsinu vaznych nehod a normalni ridici by nebyli zbytecne stresovani.

Kazdy kdo jezdi piraty pozna podle riskantniho zpusobu jizdy a take vidi ze takovi jsou ted policii uplne putna, ta ma totiz plne plne prace s vyberem na rovince kde nikdy nedoslo k nehode.

0 0
možnosti
VV

Vladimír555

24. 2. 2008 11:44
problem je policie

 Na nás řidičích je abychom pravidla silničního provozu dodržovali a policie je musí kontrolovat. Je potřeba si uvědomit, že pravidla silničního provozu jsou zákon. a jakékoliv vlastní výklady jsou mylné. Pokud policie nebude na cestách a nás řidiče kontrolovat, tak se nic nevyřeší. Na okraj jen malou poznámku, před 3 lety jsem byl v Austrálii, půjčil jsem si tam auto a najezdil během 14 dní asi 5000 km. Za celou dobu jsem neviděl ani jednu havarii a řidiči dodržovali až úzkostlivě pravidla. Bylo mě to divné a tak jsem se informoval čím to je . Za překročení rychlosti o 3 km pokuta 150 au. dolarů. Za překročení rychlosti 0 10 km pokuta 1000 au dolarů . Za překročení rychlosti o 40 km policie zabaví auto. Jestliže nazaplatíte na cestě okamžitě  a neuhradíte pokutu do 14 dní přijde exekutor, a pokutu vymůže samozřejmě vyšší o praci uředníka a exekutora. Ještě bych chtěl dodat, že maximální rychlost je 110 km.  Jezdit po Austrálii je pohoda.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

24. 2. 2008 11:50
Re: problem je policie

Drakonicke pokuty za mirne prekroceni rychlosti tu mame taky a situace se jen zhorsila. Na vrahy co predjizdi na plne do kopce policie kasle, ma moc prace s vybiranim na rovince kde nikdy k zadne nehode nedoslo.

0 0
možnosti

tig

24. 2. 2008 1:19
Jasně

A Policie by měla 100 m před místem kde měří dát pomocnou ceduli "Radar 100m". To jsou nápady jak v mateřské školce. :-P

0 0
možnosti

Desperado

24. 2. 2008 9:34
Re: Jasně

No například když se pořad srovnáváme s jinými státy tak v Anglii nebo Rakousku je před radarovým úsekem značka se symbolem "foťáku". Protože tam jde skutečně o to aby řidiči na daném místě zpomalili protože je tam skutečný důvod je pomalu a ne o plošnou buzeraci a snahou přichytit co nejvíce řidičů při činu. A jsme snad jediný stát kde se boduje za překročení rychlosti s nulovou tolerancí, to jsme najednou papežštější než papež.

0 0
možnosti

tromi

24. 2. 2008 0:06
měření rychlosti

je to nejjednodušší, co může policie dělat. To jest pouze otravovat. Měřit rychlost, je jako klukovina, číhat na někoho za bukem. Ty kretény to baví, mají to jako zábavu, hračku, možnost jak si masírovat ego. kdo to dělá, ty největší vylízanci, kteří by se jinde nechytli. Kolik je vyřešenejch krádeží aut? vykradenejch aut? vše je odloženo a ti blbečci měří rychlost.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

23. 2. 2008 23:37
Dva aspekty

1) ten, kdo je zodpovědný za "zapomenuté" omezení rychlosti je stejně vinen, jako ten, kdo stejně překročí rychlost. Je to prosté - když máte jet např.  30-kou 4 kilometry a není k tomu jediný důvod (opravoval se můstek a "někdo" zapomněl odstranit značku omezení), tak je řidič NUCEN začít rozhodovat, které omezení bude dodržovat a které nikoliv (takových zapomenutých 30-tek jsem zažil mnoho, ovšem nikoho, kdo by je dodržel), cíleně tím padá vážnost dopravního značení. (V podstatě se "nedá brát úplně vážně" a kdokoli si zdůvodní jeho dílčí nedodržování.)

0 0
možnosti

Desperado

23. 2. 2008 23:51
Re: Dva aspekty

U  nás je to jen jednostranná buzerace řidičů a honba na čarodějnice v podobě překračování nějaké rychlosti kterou někdo (i s nulovným dopravním vzděláním označí že právě tato je již nebezpečná. Zodpovědnost za nesmyslné, zbytečné cedule žádná. Jen málokdy nějaký vohnout na silnici stejnětak zakončí rychlostně omezený úsek značkou rušící předchozí omezení jako je iniciativní když tam to omezení dává. Mimo pracovní dobu tam to omezení je stále i když se tudy dá jet zcela bezpečně a žádného stavebního dělníka nehorzí potkat. A že zrovna tato místa (speed traps) jsou oblíbená místa pro policajty s hračkou. Ne toto není o prevenci ale jen o buzeraci, která je násobená průtahy než se vůbec přestupce dozví že má evidovaný přestupek.

0 0
možnosti

plech

23. 2. 2008 23:24
Možná

by se řidiči mohli naučit řídit, aby nebourali. Autíčko je stroj. ;-D

0 0
možnosti

Milda

23. 2. 2008 22:35
může...

Ještě trochu doladit a bude to ono. R^

0 0
možnosti

tonda

23. 2. 2008 22:22
jaký systém zvolit ?

Celý problém vidím v tom, že přestupek se stává postižitelným přestupkem pouze tehdy, když nás policie lapne. Všichni víme, že policie "chytá" řidiče na přehledných místech (já vím, že jinde je to technicky obtížné) a proto většinou do pasti padají náhodně chybující řidiči a ta největší "prasata", která kličkují čára, nečára, blinkr neblinkr, jedou nalepení na zádku auta, které jede před ním atd. (čtenář si jistě doplmí...), tak jejich přestupek je díky absenci policie na kritických místech zcela netrestaný. Myslím si, že by bylo velmi potřebné systémově změnit práci  policie.....jinak je celý bodový systém prakticky neúčinný.

0 0
možnosti