Žádné masivní předražování se prozatím nikdy nepotvrdilo...

Suverenně prohlašuje ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček v reakci na nejnovější trestní oznámení v souvislosti s nákupy přístrojového vybavení (konkrétně dvou předražených CT) v době jeho působení v pozici ředitele ostravské fakultní nemocnice - zdroj tady.

Podezřelý nákup měl jít přes ještě podezřelejšího prostředníka - nově vzniklou firmu VarioMedical. Firmu bez jakýchkoliv zkušeností a bez zaměstnanců. Ještě rok po získání zakázky tato firma vykazovala podle obchodního rejstříku jen kolem 25 tisíc korun na mzdové náklady.

Ani náznak vysvětlení proč fakultní nemocnice nakupuje přístroje za desítky milionů korun přes nějakého překupníčka. Místo toho současný ředitel ostravské nemocnice David Feltlas odvádí pozornost od těchto podivností konstatováním, že ten jejich přístroj dokáže rozpoznat krvácení. A proto nestál pouhých 13 milionů Kč jako ten zdánlivě stejný v Klatovech, ale rovných 28,4 milionů korun. Chudáci pacienti v Klatovech, hrozí jim nerozpoznání krvácení...

Řada politiků se strašně diví lidem, kteří je dnes často automaticky téměř všechny hází do jednoho pytle. Jistě by bylo dobré, aby se v naší společnosti uplatňoval zákon presumpce neviny. Aby se na člověka, kterému dosud není prokázána vina, pohlíželo jako na nevinného.

Ale copak může český občan, zcela vyčerpaný neustálým darebáctvím politiků, považovat podobné chování za normální? Je normální se vysmívat lidem vyjádřením, že nešlo o žádné masivní předražování? Kde je podle ministra zdravotnictví hranice mezi předražováním a předražováním masivním?

Místo odpovědi slyšíme jen kecy, kecy, kecy. Stále stejné kecy...

Autor: Pavel Szturc | úterý 9.12.2014 21:25 | karma článku: 23,08 | přečteno: 1030x