V době krize nás vede chaotik a "jájínek"...

Úterní tisková konference vlády pouze potvrdila smutnou realitu. Andrej Babiš svým ubohým vystupováním dokazuje, že nejslabším článkem vlády je on sám. 

Kdo si udělá čas a zhlédne celý průběh úterní tiskovky - zdroj tady, stopáž od 3:45, musí objektivně připustit, že premiér vlády svými reakcemi nijak pozitivně nepřispívá k řešení jistě nelehké situace v naší zemi.  Už jsme si zvykli, že na jakoukoliv kritickou otázku novinářů reaguje velmi podrážděně. Některé jeho nepřiměřené reakce by se snad daly pochopit a omluvit obrovským zatížením a z toho vyplývajícím vyčerpáním.

Co ale pochopit a tolerovat nelze je odporný "jájinkovský" přístup, kdy si předseda vlády automaticky bere slovo, ač není přímo tázán. Z následných zmatených odpovědí, podaných ještě odpornější bilakovštinou ve stylu "někdě indě..." pouze přiznává svůj bezbřehý mesianismus a zároveň obrovskou nedůvěru k nejbližším spolupracovníkům - viz jeho nedůstojné veřejné peskování a navádění k neslušnosti ministra zdravotnictví - tady

Řeči o týmové spolupráci vlády dokáže během okamžiku popřít reakcí na příspěvek "týmového kolegy" a místopředsedy vlády Hamáčka k řešení složité situace na hranicích s Polskem. Babiš musel okamžitě trumfovat  směšným sdělením,  že to byl přece ON, kdo posílal textovky premiérovi Polska. Není divu, že je obrovsky vytížen a vyčerpán. 

Takto se ale nechová skutečný lídr ve složité situaci, ve které se všichni nacházíme. Doufejme, že naše společnost tuto vážnou krizi nakonec zvládne i přes velmi chaotický a sebestředný výkon předsedy vlády. A že některým jeho nekritickým obdivovatelům se snad konečně otevřou oči...

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Szturc | úterý 17.3.2020 21:41 | karma článku: 45,44 | přečteno: 10456x