Světýlko na konci prezidentského tunelu...

Prezident naší země odsuzuje ministra zahraničí v bulvární televizi Barrandov. Stejného ministra zahraničí, kterého před několika týdny jmenoval do funkce.

"Česká zahraniční musí být jednotná, má-li mít smysl, protože mluvíme-li různými hlasy, nikdo nás nebude brát vážně...." prohlásil prezident ČR při jmenování Tomáše Petříčka do funkce - zdroj tady.

Je úplně lhostejné, co je předmětem aktuálního sporu mezi prezidentem a ministrem zahraničí. Mnohem závažnější je forma "komunikace" ze strany hlavy státu. Připomíná totiž chování manžela, kterého něčím hodně naštve jeho žena. Místo toho, aby si s ní o problému promluvil a nějak rozumně spor řešil, zaleze uraženě do nejbližší zaplivané knajpy a vychrlí všechnu špínu na svoji manželku stejně ubohému kumpánovi u piva. 

Odpovědnost za zahraniční politiku nese vláda a ministr zahraničí. Pochopitelně je žádoucí hledat shodu s hlavou státu. Tento fakt ale musí respektovat všechny zúčastněné strany. Současný prezident toho prostě není schopen. Na straně druhé svým chováním pouze dokazuje svůj úpadek.

Světýlko na konci temného prezidentského tunelu opět zablikalo... 

 

Autor: Pavel Szturc | pátek 30.11.2018 8:12 | karma článku: 30,73 | přečteno: 1283x