Stínová ministryně zahraničí v centru dění, přesto beznadějně mimo...

Jaroslava Jermanová, místopředsedkyně Poslanecké sněmovny a místopředsedkyně hnutí ANO by ráda kultivovala chování svých kolegů a kolegyň nejenom v poslanecké sněmovně. Ale také ve vlastním hnutí. Zároveň jako  členka stranického expertního týmu pro zahraniční politiku se chce více věnovat postoji Česka k dění za hranicemi. Svoje postoje v této oblasti poodhalila v nedávném vystoupení v pořadu Hyde park - viz tady. Některé její reakce v této oblasti skutečně stojí za pozornost.

Ve zmíněném pořadu se to hemží obecnými a nekonkrétními floskulemi. Třeba v pokusu o definici "pročeské" zahraniční politiky (český zájem = spokojený občan). Perlou zmíněného televizního vystoupení je  však reakce na otázku moderátora proč nedělá stínového ministra zahraničí Pavel Telička, či Martin Stropnický. Následuje zajímavé vysvětlení: „Asi jsem nejvíc vidět na české politické scéně, co se týče zahraničních věcí. Navíc Pavel Telička je v Evropské unii, mimo Českou republiku a já jsem tady v centru dění“. To je skutečně podivuhodná reakce člověka s touto ambicí. Můžeme mít sto výhrad vůči pánům Teličkovi a Stropnickému, ale ve srovnání s oběma pány stínová ministryně ví o zahraniční politice asi tolik jako housenka o britském muzeu. Pro začátek by bylo  vhodné, kdyby někdo z  PR týmu hnutí ANO stínové ministryni taktně naznačil, že Česko je už více než 10 let  součástí EU.

Paní Jermanová je jistě velmi sympatická žena a přejme ji, aby se jí dařilo kultivovat svoje okolí na dosavadních postech. Přestože se možná nachází v samotném středu dění, ve svých postojích stínové ministryně zahraničí zatím přiznává beznadějné bloudění...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Szturc | středa 11.3.2015 12:56 | karma článku: 23,24 | přečteno: 1038x