Stát žalující senátor? Czech Made chucpe...

„Když nebudou jasná pravidla, tak se bude stávat to, co se stává dnes, to znamená, že na místo končících legálních heren nastupují kvízomaty a další,“ varoval senátor Valenta v nedávném pořadu Václav Moravce.

Společnost Synot měla licence na deset let, ale stát  je nechce nechat „dojet“, což je pro provozovatele, který s tím počítal, zásadní problém. Tím podle Valenty skupina Synot utrpěla velkou škodu, kterou možná bude chtít nahradit skrze arbitráž.

Hazardnímu bossovi se v poslední době prostě jeho byznys v Česku začal zadrhávat kvůli zakazování video-loterijních terminálů (VLT) jednotlivými obcemi. Místo plechových beden by se ale právě kvůli počinu týmu Gamblified, kde je Valenta jeden z investorů, mohl brzy hazard odehrávat v mobilech a noteboocích - zdroj tady.

V naprosté většině vyspělých států jsou hazardní hry velmi přísně regulovány. V naší zemi bohužel stále tolerujeme ostudné argumenty všehoschopných individuí (bohužel některé zákonodárce nevyjímaje) o tom, že by přísnější regulací hazardu byla ohrožována svoboda podnikání a jednotlivce. V tomto případě "svoboda", jejíž praktické důsledky platíme my všichni ze svých daní - viz zdroj tady.

Senátor Valenta svým chováním potvrzuje jasný střet zájmu. Jako zákonodárce by měl v první řadě hájit zájmy státu a potažmo obyvatel České republiky. Pochopitelně nelze čekat od člověka typu senátora Valenty nějakou morální sebereflexi. Tento člověk si bude hájit svůj vlastní byznys, klidně i z vlivné senátorské pozice. Prostě takové to naše Czech Made chucpe.

Je otázkou, jak velké chucpe jsme ještě schopni a ochotni tolerovat od našich vyvolených. Zatím to vypadá na značné rezervy. Takže se dá logicky očekávat, že podobných politiků, nestydatě žvanících o potřebě dodržování "jasných pravidel" a zároveň zneužívajících svého politického vlivu, bude v naší zemi spíše přibývat než ubývat. K jejich prospěchu, ale bohužel k velké škodě nás všech...

Motto: "Parazitismus je vztah dvou organismů, z něhož jeden organismus (parazit čili cizopasník) má zisk a druhý na něj doplácí (hostitel)."

Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Parazitismus

..

Autor: Pavel Szturc | středa 13.5.2015 13:17 | karma článku: 28,83 | přečteno: 1071x