Šmarda zabodoval...

Poslední vývoj tříměsíčního trapného dohadování kolem jmenování ministra kultury rozhodně nemá jednoznačného vítěze. Ale i prohrát se dá se ctí.

Naši vrcholní představitelé opět názorně předvedli svoje skutečné "schopnosti". Možná jsou voliči Babiše a Zemana spokojeni s vycouváním Michala Šmardy. Přesto si dovolím konstatovat, že Michal Šmarda vyšel z tohoto smutného divadla poměrně s čistým štítem. Na rozdíl od stále více ukňouraného premiéra a stále více nenávistného prezidenta.

Následující slova Michala Šmardy přesně vystihují lidské "kvality" premiéra naší země: "Mám pocit, že pan Babiš by mohl začít dělat věci, které chce. Do komunistické strany vstupovat nechtěl, ale přihlásila ho tam máma. Do politiky vstupovat nechtěl, ale porodil ho Kalousek. Do České republiky se stěhovat nechtěl, ale ze Slovenska ho vyhnal Mečiar. Čapí hnízdo stavět nechtěl, to chtěly děti. Mě do vlády nechtěl, ale donutil ho k tomu Hamáček. Tak je asi nejvyšší čas začít nést zodpovědnost za to, co dělá." - zdroj tady.

Michal Šmarda neovládá cizí řeči a nikoho by asi neoslnil ve vídeňské opeře. Pro mnoho občanů je však jeho přístup mnohem sympatičtější než chování nabubřelého premiéra, který sice cizí jazyky ovládá, ale jinak jeho chování vzbuzuje spíše lítost.O prezidentovi nemluvě.

Michal Šmarda prostě zabodoval... 

 

Autor: Pavel Szturc | úterý 20.8.2019 10:50 | karma článku: 26,29 | přečteno: 880x