Policejní ochrana všehoschopného kandidáta? ANO v Ostravě!!!

Tento týden byl v ostravských ulicích přepaden mladý muž - zdroj tady. Bezesporu velmi hanebný čin. Zejména s ohledem na skutečnost, že oběť byla na vozíčku. Nicméně další vývoj událostí ukazuje, že napadený mladý muž na vozíčku neváhá a využívá situace ve své předvolební kampani. Lukáš Král, člověk bažící po moci a vlivu, je opět na scéně. Navíc konečně "v záři mediálních reflektorů" a teď dokonce s údajným příslibem policejní ochrany.

Bere vyšetřování do svých rukou a ještě ten den na svém facebookovém profilu detailně popisuje samotný útok. Dokonce identifikuje útočníka zveřejněním jeho jména a fotografie. Zároveň rozpoutává emotivní diskuzi. Tu ale pro jistotu hned ve čtvrtek ruší. Pravděpodobně mu někdo z jeho kolegů v hnutí ANO důrazněji vysvětlil, že ve své nezkrotné touze po křesle náměstka primátora opět "ujel".

Nic překvapivého u tohoto kandidáta. Už před několika týdny funkcionáři ostravského hnutí ANO byli nuceni narychlo zametat pod koberec jeho další úlet, když bezostyšně na veřejnosti vyhrožoval svým budoucím politickým vlivem - zdroj tady. Tehdy to budoucímu "náměstkovi" vyšlo a hnutí ANO se za něho postavilo. Svým kolegům a kolegyním se odměnil po svém - další ostudou s velmi podobným rukopisem. Jinak a lépe to bohužel tento marketér neumí. Jeho vyjádření k útoku pro tisk skutečně stojí za zamyšlení (pro účely blogu zkráceno a celé prohlášení lze najít tady).

O útoku, při němž vám násilník ukradl mobil, jste rozeslal informaci novinářům a vyvěsil ji i na sociální sítě. Byl v tom záměr?
Byl. Chtěl jsem informovat o tom, co se mi stalo, aby to takový člověk nemohl hned tak opakovat. Protože jsem marketér, dělám reklamu, tak jsem udělal to, co umím nejlépe a trochu jsem ten případ rozdmýchal. Ale reklama by měla být pravdivá a vy jste tam až tak úplně pravdu nepsal. Do zprávy rozeslané novinářům jste třeba napsal, že máte policejní ochranku. Přitom nám policisté potvrdili, že žádnou ochranu v tomto týdnu nepřidělovali.
To je pravda. Ochranku budu mít asi od pátku. Jsem domluvený s kriminalisty, že mi ji zítra přidělí. Zda ji dostanu, se nyní rozhoduje. Dále jste psal, že máte otřes mozku. Ale z lékařské zprávy, jejíž fotokopii jste k mailu přiložil, nevyplývá, že byste otřes mozku měl.
Já jsem kdysi spadl a otřes mozku jsem měl. A mé současné pocity jsou obdobné. Myslel jsem to spíše  jako subjektivní vnímání mého stavu.

Co k tomu dodat? Jak například vysvětlit fakt, že napadený měl ještě v den napadení jméno a fotku útočníka? Zejména když ten útok byl nečekaný a oběť byla po útoku otřesena? Lež a účelová manipulace jsou základními a bohužel jedinými komunikačními prostředky, které tento kandidát hnutí ANO dokonale ovládá.

Snaha o využití útoku v předvolební kampani ale může podle ostravské politoložky Jiřiny Pavlíkové nakonec vyjít. "S ohledem na to, jaká je v současné Ostravě atmosféra, by zveřejnění jeho případu mohlo pomoci" komentovala fakt, že Lukáš Král sám přiznal, že informace o svém napadení rozšiřoval i s myšlenkami na předvolební kampaň.

Lukáš Král si je dobře vědom "politického potenciálu" svého zdravotního hendikepu a opakovaně toho beze studu zneužívá. Je velmi smutné, že hnutí ANO zarputile přehlíží a v podstatě tak schvaluje tyto metody. Vědomě tím přispívá k dalšímu snižování svoji vlastní důvěryhodnosti. Kdo zasévá špatná semena, sklízí špatnou úrodu. Nelze čekat v budoucnosti nic dobrého od lidí, kteří se dostanou k moci podobnými metodami. S policejní ochranou nebo bez ní...

P.S. Přikládám aktuální informace z facebookového profilu Lukáše Krále a komentářem nezávislého serveru Hrebenar.eu k dané kauze.

P.S.č.2 - Názorná ukázka "komunikačních technik" a charakteru potenciálního náměstka statutárního města Ostrava v dresu hnutí ANO

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Szturc | neděle 5.10.2014 9:09 | karma článku: 39,59 | přečteno: 10947x