Podivné rozhořčení europoslance Tošenovského

Europoslanec a kandidát ODS do nadcházejících voleb do Evropského parlamentu ve svém blogu obviňuje europoslance z ČSSD z poškozování České republiky - viz tady.

S obsahem blogu pana europoslance by se dalo do značné míry souhlasit. Je skutečně potřeba vyvinout maximální snahu k ochraně našich zájmů v oblasti jaderné energetiky.  Problém ale spočívá v tom, že tuto snahu a zejména konkrétní výsledky nemůžeme ani náhodou očekávat od zkompromitovaných partajních funkcionářů, mezi které pan europoslanec Tošenovský samozřejmě taktéž patří.  Sedí v Evropském parlamentu dlouhých 5 let a vyvíjí v České republice horlivou aktivitu až nyní, 5 týdnů před volbami do Evropského parlamentu.  Otázkou je, co v této věci udělal pan europoslanec v právě končícím volební období.

Energetická koncepce naší země patří bezesporu mezi témata, která musí být řešena věcně bez zbytečných ideologických šarvátek. Z celkového počtu 766 europoslanců měla naše země v Evropském parlamentu 22 zástupců. A pan Tošenovský dnes rozehrává velmi smutnou a trapnou hru na ty „dobré“ (rozuměj 9 poslanců z ODS) a ty „zlé“ (7, respektive 6 europoslanců z ČSSD - pro pořádek je potřeba zmínit, že jeden z nich nehlasoval pro zmíněnou směrnici). Jeho stranický kolega, jednička na kandidátce ODS, nezůstává v tomto ubohém vymezování nijak pozadu. Ten dokonce po 10 letech svého působení v Evropském parlamentu má tu odvahu vykřikovat líbivá předvolební hesla o tom, že je třeba zastavit "takovou tu vlnu zeleného šílení".  To samozřejmě potřeba je. Ale nemohou to z podstaty věci dělat stejní lidé ze stejných stran, jejichž straničtí kolegové v Parlamentu ČR zcela názorně Evropě předvedli, jak z dobré myšlenky v zájmu malých střešních instalací rozjeli "megabyznys" pro vyvolené, dobře schované za anonymní akcie nejrůznějších společností. Dnes paradoxně slouží tato naše smutná česká "solar-story" k získávání volebních hlasů těm, kteří tento megatunel na veřejné prostředky mají na svědomí.

Pan europoslanec Tošenovský pláče na nesprávném hrobě a k tomu roní krokodýlí slzy. Věřme, že volič tuto trapnou frašku prokoukne a po zásluze „odmění“.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Szturc | středa 16.4.2014 19:00 | karma článku: 15,28 | přečteno: 703x