Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

Ano umění naslouchat chybi a ještě bych doplnil chybi nám přemýšlet o tom co slyším. Ale i vize nám opravdu chybi. Chybi nám vizionari, kteří je umi uvést do zivota! Jako například Jan Antonín Baťa v roce 1937 dovedl dat dohromady vizionářskou knihu "Budujme stát pro 40 000 000 lidi".

1 0
možnosti
MS

Autor a jemu podobní by měl začít nejdříve u sebe.

Já říkám: žádnou byrokratickou EU nepotřebujeme. Slyšíte to dobře?

2 0
možnosti
PS

Možná Vás malinko zaskočím, ale naprosto souhlasím s první větou Vašeho příspěvku. I proto jsem Vám dal plusový bod. Každý děláme chyby ve svých životech, sám jsem v životě udělal řadu kopanců a samozřejmě nemám patent na pravdu. Doufám, že i Vy totéž připouštíte o sobě. Pokud jde o Vaši druhou větu - já mám s Vašim dovolením jiný názor, takže bych naopak zase rád dal mínusový bod, ale už jsem vyčerpal svoje "hlasování". V každém případě jsem ochoten o obsahu blogu diskutovat.

0 0
možnosti
ČK

Byl bych pro úplné zrušení EP. Máme 28 parlamentů a to by mohlo docela stačit.

1 0
možnosti
PS

To je docela častý argument. Ale zkuste nad tím podumat trochu z jiného úhlu pohledu. Také se mi na EU nelíbí řada věcí, ale bohužel nemáme moc možností na výběr. Pokud jde o naši zemi, v zásadě existují dva možné scénáře dalšího vývoje. V lepším případě můžeme ovlivnit, zda budeme ve sféře vlivu Německa (dnes reprezentovaného byrokratickou EU) nebo zda budeme ve sféře Ruska. V tom horším případě to ani nebudeme moci ovlivnit a velcí hráči se prostě dohodnou sami mezi sebou na "spolupráci". Pokud nechceme, aby naši geopolitickou příslušnost určovala dohoda mocných, musíme proto něco udělat. Zatím naše země hraje roli ukřičeného kverulanta, který přes neskutečný nepořádek ve vlastní zemi chce za každou cenu poučovat ostatní.

0 0
možnosti
PH

Plavební kanál ma něco do sebe. Nelze takto z patra tvrdit ze je spatny a ze je to megalomanie. Říkám to ve proto, ze ho prosazovali již za první republiky oba Baťové. !!

1 2
možnosti
JS

Za první republiky dával smysl. Vzhledem k charakteru výroby a pohybu zboží.

Dnešní charakter výroby a nároky na tempo a charakter  pohybu zboží z něj udělalo relikvii pro snílky.

Navíc, mizí nám voda z našeho území a stav se spíš horší.. z mnoha důvodů.  Jeden z podstatných záporů kanálu je odvedení vody z území ČR.

3 0
možnosti
AK

Bohužel máte pravdu. R^Náš národ opravdu neumí naslouchat. Každý preferuje, jen to svoje. Není objektivita v určitých problémech. To bylo velmi patrné při volbě prezidenta. Ukřivděnost byla viditelná.. Je nutné se naučit být opravdovým demokratem. Naslouchat názorům jedné či druhé strany. Pak vyhodnocovat. Začít sám u sebe.

2 0
možnosti
Foto

Ve volbách to hodím Svobodným.  Nigel Farage je tam dost osamocený a potřebuje k sobě stejně smýšlející lidi. Navíc Svobodní mají k EU ten správný postoj.

4 1
možnosti
PS

Můžete mi prosím nastínit jaký je podle Vás ten správný postoj k EU?

0 0
možnosti
JL

Tenhle národ není národ. Vládne sobectví, lidé si nevěří a neumí žít v komunitě, ani v rodinách, natož v národě. To je celý český problém.

0 3
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2113x
Pavel Szturc - občan...

Seznam rubrik