"Jak pozvracet ministra zdravotnictví..."

Dnešní mimořádnou tiskovou konferenci ke kauze "CyberKnife" ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček otevřel prohlášením, že se jedná o další díl seriálu s názvem "Jak pozvracet ministra zdravotnictví".

Policie má podezření, že při nákupu došlo k předražení o 65 milionů korun. Při pátrání se dostala na zmíněný účet, na kterém zadržela cca 8 milionů korun, údajně pocházejících z trestné činnosti právě z nákupu zmíněného kybernetického nože - viz tady. A kdo ví, co ještě vyplave na povrch v souvislosti s dalším podivným nákupem počítačových tomografů - viz tady.

Pan ministr opakovaně zdůrazňuje potřebu držet se faktů. Sám se ale moc této rady nedrží. Na jasnou otázku přítomné novinářky, jak si pan ministr vysvětluje, že ve světě podobné zařízení stojí zhruba polovinu, přišla místo jasné odpovědi protiotázka: "Proč v USA koupíte stejný vůz o polovinu levněji? To je ta odpověď" - zdroj tady.

Těžko soudit, zda se snaží pana ministra někdo pozvracet. Dnešní zdůvodnění předražených nákupů z úst pana ministra zdravotnictví na pozvracení zcela určitě je ...

Autor: Pavel Szturc | čtvrtek 22.10.2015 19:43 | karma článku: 25,98 | přečteno: 1005x