Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

Gotrong

21. 7. 2012 20:55
...

Mi se strašně líbí lidé, kteří studují postupně jeden obor, opakuji JEDEN OBOR, a poté si ke jménu dají Ing., Bc. jméno příjmení Dis. :-)) To už si k tomu můžou rovnou připsat i "maturant, absolvent ZŠ" :-)) Beru to, pokud jde o různé obory, např právo a ekonomie, ale v jednom oboru je to opravdu příšerně trapné :-))

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

21. 7. 2012 12:03
dáts si titul do občanky

může být výhodné. Zejména na úřadech, kde s vámi pak často jednají zdvořileji.

Naproti tomu je blbost si dávat titul na dveře. To může totiž sloužit jako tip pro zloděje, že by se tam eventuelně dalo něco ukrást.

1 1
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_nežere_yeleny

21. 7. 2012 13:10
Re: dáts si titul do občanky

Mám to stejně. Nedávno se mi jeden wohon představil " Dobrý den, já jsem inženýr Vrána." Cukaly mi u toho koutky...tak to pro jistotu zopakoval. (p.s. pták zde uvedený byl z taktních důvodů změněn) ;-D

5 1
možnosti
RK

semelik

21. 7. 2012 11:12
Myslíte pana Srbu, který právě na magistrátě donáměstkoval?

1 0
možnosti
RH

Kruton

21. 7. 2012 11:11
Nevidím problém v používání titulů

nevidím nic špatného na tom, když někdo využívá titulu, který zaslouženě získal v nějakém oboru. Pokud se chci prezentovat, pak titul použiji. Pokud by se přestaly využívat, pak by bylo asi na místě je zrušit. Výjimkou jsou zoufalci, kteří vyžadují oslovování titulem i od sousedů, ale to je hrstka blbů....

2 1
možnosti
MS

kilokrok

21. 7. 2012 11:27
Re: Nevidím problém v používání titulů

To, zaslouženě, myslíte vážně?

Proč, když podle vás je tolik zasložených odborníků, jde všechno v naší zemi k úpadku? Nemyslíte, že doklad o vzdělání nebo vzdělání vůbec obecně je něco jiného než vědění? A to, že někdo ukončí školu, nestává se odborníkem! Chce to svůj čas zrání a možná do toho by se mělo promítnout i nějaké to ponížení a hořkost života! Není všechno pravdou, co se učí ve škole! A také z řad učitelů nejsou všichni na pravém místě! Všichni víme, jak schopni odcházejí a méně schopní přicházejí! Titul je to poslední, co lidem, jenž hledají odborníky, imponuje! Autor má pravdu, zvýrazňování titulů je to česká hloupost a něco vypovídá o daném jedinci![>-]V

1 1
možnosti
MP

Vrah

21. 7. 2012 9:41
A Henryka Laholu znáte?

http://necyklopedie.wikia.com/wiki/Henryk_Lahola

(Snad mě za to nezažaluje ;-D)

1 1
možnosti
PD

bull001@seznam.cz

21. 7. 2012 9:22
Je to zvyk z R-U a obecně to zůstává.

Ty dva tituly jsou proto, že jsou z různých oborů, ale souhlasím, že stačí jeden. Na druhou stranu jsou neocenitelné při výběrových řízeních, kdy vyberete vysokoškoláka a pak teprve preferujete určitou školu. Ovšem to z titulu nevyčtete, stejně jako z údaje, že má dotyčný maturitu neříká, na jaké škole. Důležitější než titul je dnes prestižní škola. To by si měli kupovači titulů uvědomit. Sám tituly používám na střídačku.

1 1
možnosti
RK

semelik

21. 7. 2012 11:00
Tu školu obvykle vyčtete z diplomu který musíte u VŘ doložit

Tedy samozřejmě pokud umíte číst.

0 0
možnosti
O

oksksksks

21. 7. 2012 9:07
Komunismus vs kapitalismus

V komunismu lide nic nemeli, tak si svoji frustraci z nemajetnosti, z omezenosti a z prumernosti kompenzovali titulama. U stare generace jde o prezitek, ktery dnes jiz mladi lide vnimaji jinak. Mladi dnes pocituji zavan kapitalismu. I kdyz plnemu kapitalismu v nasi postkomunisticke republicce porad brani generace starych komunistickych papalasu.

Dnes mladi vedi, ze v nasi republice, na rozdil od zapadu, se tituly kupuji - jde o zbozi, ktere nema hodnotu na poli vzdelani, ale otevira o neco malo vice dveri. Na zapade se sice tituly kupuji taky, ale tam si je kupuji jen opravdu majetni, kdezto u nas absolutne kazdy kdo chodi na dotovanou skolu. (a jine u nas ani nejsou)

Clovek pak stejne v praxi zjisti, ze titul nic neznamena a casto je bude ridit schopny stredoskolak, protoze u komercnich firem, ktere chteji prezit krize, je dulezite to co clovek umi a jaky je pracant a ne to, jaky titul si vychodil absolvovanim skoly zavisle na dotacich.

1 1
možnosti
MB

MacX

21. 7. 2012 9:18
Re: Komunismus vs kapitalismus

1. iI dnes si řada lidí frustraci z nemajetnosti či průměrnosti kompenzuje tituly.  Např. učitelé, včetně části vysokoškolských, jsou placeni celkem špatně, což je záležitost starých i mladých, žádný přežitek.

2. Titul na poli vzdělání stále leckde roli má. Jednak v tradičních oborech - medicína, věda nebo právo, ale také v některých částech byznysu, například jako lektor nebo prodejce v nějaké specificky odborné sféře budete s titulem vypadat lépe, než bez něj.

3. Často je to ovšem jen záležitost psychologická a klidně by stačilo si ten titul jen napsat. V praxi je leckdy, jak správně píšete,  všechno jinak:-)

0 0
možnosti
P

por.Dub

21. 7. 2012 8:48
že se nag tím

vúbec vzrušujete !   Jer taková DEVALVACE titulú, že je to spíše prúser !!!!

3 1
možnosti
EM

lodare

21. 7. 2012 8:30
největší kritici

používání titulů jsou ti, kteří žádný nemají.Vážený pane autore, Vy třeba v nemocnici říkáte lékaři "pane lékaři" nebo " pane Nováku"? Jistě mu říkáte pane doktore, že.Tedy oslovujete ho titulem! Někde ten titul nevadí a někde moc?V nemocnici nebo advokátní kanceláři nevadí, jinde ano?Věřte mi, snad pouze s výjimkou plzeňských rychlostudentů se akademický titul na hnoji nenachází. Doktorské, magisterské ,inženýrské.

3 1
možnosti
RC

josefbad

21. 7. 2012 8:36
Re: největší kritici

ja mam dva, nepouzivam je a prehnane pouzivani take kritizuji.

A lekari a pravnici, ti jsou vyhlaseni, ze si na titulech potrpi. A pak dokazou udelat i takovou vec, jako kdyz DRath oslovoval Snajdra pane bakalari. To nemelo byt slusne osloveni, ale slusne potupeni a opovrzeni. Ja jsem doktor, vy jenom bakalar.

4 1
možnosti
FK

ataknevim

21. 7. 2012 8:21
Můj ty titulový smutku

A ty sis vydobyl který?

2 1
možnosti
MP

Vrah

21. 7. 2012 9:37
Re: Můj ty titulový smutku

Rv

2 1
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2113x
Pavel Szturc - občan...

Seznam rubrik