Hejtman Hašek chce být více v televizi. Nepřekvapivě...

Jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) by chtěl více proniknout na televizní obrazovky. Objednal si proto výrobu pořadů, které ho budou propagovat. Krajský rozpočet to má stát deset milionů korun, zjistila MF DNES - zdroj tady.

"Jako jediný smysl bytí ofenzivní deprivanti prožívají a uznávají moc. Jediné, čemu tito deprivanti ve svých krajních podobách věří, bývá nediferencovaný růst čehokoliv, co jim moc dává nebo ji posiluje. Ti nejofenzívnější z nich bývají v tomto ohledu zcela nenasytitelní... " - citace z knihy Františka Koukolíka, Vzpoura deprivantů.

Společenský systém, jehož hlavní podstatou je individualismus, dravost a bezohlednost, logicky přitahuje stejný typ lidí. Dravé a bezohledné deprivanty. Není tedy nijak překvapivé, že hejtman Hašek chce být více v televizi. Podobnými Hašky se to přece v naší politice jenom hemží.

Vývoj v naší zemi za posledních 25 let je pro mnohé velkým zklamáním. Motáme se v kruhu a děláme stále stejnou chybu. Stále věříme, že přijde nějaký spasitel. Nikdo takový nepřijde. Zásadnější změna musí přijít od nás samotných. Pokud nepřijde od nás samotných, bude takových Hašků jenom přibývat...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Szturc | úterý 25.11.2014 8:43 | karma článku: 24,80 | přečteno: 737x