Dita a Martina zapomněly, k čemu mají číslo na Andreje...

Europoslankyně Dita Charanzová a Martina Dlabajová čeká pořádný "kartáč" od šéfa hnutí. Budou mu muset vysvětlit svoji nebetyčnou troufalost. K čemu jim je číslo na šéfa, když se při hlasování v EP rozhodují samy? 

Andrej Babiš v rozhovoru pro deník Právo horlivě popisuje scénu, jak s maďarským premiérem ve čtyři ráno úspěšně bojovali proti kvótám v Bruselu (zdroj zde). To by fakt jednoho naštvalo. Vyhrát válku nad zbytkem EU až nad ránem po celonočním boji a po krátké době zjistit, že jeho poslední dvě přímé podřízené v EP zapomněly na to, že číslo na svého šéfa nemají pro srandu králíků.

Co na tom, že před rokem Andrej Babiš obě dámy vynášel do nebe prohlášením o tom jak "bojují za české zájmy a jsou z našich europoslanců nejlepší..." (zdroj tady)? Toto prohlášení bylo tehdy nutné s ohledem na v té době padlé anděly hnutí v EP - Pavla Teličku s Petrem Ježkem. Je pravda, že bez této dvojky by žádný rozumný program hnutí do eurovoleb v roce 2014 nevznikl a tím pádem by nemohlo hnutí ANO volby vyhrát. Ale oba politici záhy začali asi zapomínat číslo na šéfa a řídili svoje kroky vlastní hlavou. Z nedávných špičkových kandidátů, kteří se v Bruselu neztratí (zdroj zde) jsou tedy aktuálně zrádci - (zdroj tady).

Od zmíněného hlasování svých stranických kolegyň se pro jistotu distancoval i předseda Sněmovny Radek Vondráček a zároveň přidal svoje moudra o respektu a potřebné důvěře mezi státy. Stejný Radek Vondráček, který před nějakou dobou nazýval poslaneckou imunitu nepotřebným přežitkem, aby posléze, když už pochopil k čemu má číslo na šéfa, otočil o stoosmdesát stupňů - (zdroj zde).  

Je zřejmé, že k úspěchu v politické kariéře hnutí ANO nestačí mít jenom číslo na šéfa... 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Szturc | sobota 15.9.2018 16:42 | karma článku: 23,80 | přečteno: 944x