Chlapské slovo 86-letého kmeta versus skuhrání o generaci mladšího premiéra v demisi...

Luboš Dobrovský (* 3. února 1932 Kolín) je český novinář, disident a politik, překladatel z ruštiny a polštiny, bývalý československý ministr obrany, kancléř prezidenta Václava Havla a český velvyslanec v Ruské federaci.

Luboš Dobrovský dostal začátkem května cenu za aktivní podíl na rozvoji obranné a bezpečnostní politiky Česka. Luboš Dobrovský přes nezpochybnitelné zásluhy odmítl převzít Cenu Bezpečnostní rady státu z rukou člověka, kterého si neváží. Ve svém dopise předsedovi vlády v demisi (zdroj tady) velmi přesvědčivě shrnuje svůj pevný postoj:

___________________________________

Pane inženýre Babiši,

odpovídám na váš dopis, ze 4. května 2018, jímž mi sdělujete, že mi byla udělena Cena Bezpečnostní rady státu. Ceny si vážím. Navrhli ji lidé, kteří znají mou práci a mé úsilí podpořit naši bezpečnost a jsem jim za jejich rozhodnutí vděčen. Vytvořili však i problém.

Neumím si představit, že bych měl toto pro mě vzácné ocenění převzít z ruky člověka, jehož si nevážím, tedy z vaší ruky. Z ruky člověka nemužného, který odmítá respektovat soudní rozsudek, jímž je potvrzeno jeho udavačství z doby, kdy byli moji přátelé vězněni režimem, jemuž jste sloužil. Z ruky muže, který nemá úctu k postavení jež zaujímá a odmítá se vzdát své politické funkce až do doby, kdy soud rozhodne o jeho vině či nevině v případu podezření z finančního podvodu.

Pociťuji, pane inženýre Babiši, vaše útoky na právní podstatu českého státu jako vážnou bezpečnostní hrozbu. Bylo by tedy zcela paradoxní dostávat cenu za posilování bezpečnosti státu od někoho, o němž jsem přesvědčen, že tuto bezpečnost oslabuje.

Luboš Dobrovský

_______________________________________

Svým jasným stanoviskem nejenom že zahanbuje uskuhraného a zbabělého premiéra v demisi (toho času trestně stíhaného), který neváhá použít jakékoliv zbraně k prosazení svých nízkých cílů. Nastavuje zrcadlo také těm, kteří tohoto všehoschopného "politika" přes všechna dostupná fakta stále urputně a velmi aktivně podporují. Tedy četným patolízalům a nejrůznějším oportunistům na všech úrovních naší politické scény.

Pan Luboš Dobrovský si zaslouží poděkování a uznání za svůj statečný, v dnešní době a v naší společnosti bohužel zcela ojedinělý počin.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Szturc | čtvrtek 24.5.2018 16:00 | karma článku: 38,18 | přečteno: 1866x