Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J97a73n36a 31M77a63j31o17v98á

13. 5. 2014 20:55

A tak se mi zdá, že by bylo fajn, kdyby ministerští řešili hlavně kvalitu výuky. To by bylo prima. Svačiny dětí už si rodiče nějak vyřeší sami.

1 0
možnosti
Foto

Tak já třeba...ač běžně liberál...mám vcelku problém, aby na PRVNÍM stupni ZŠ bylo pro děti běžně kafe. A to se z nějakého mlsku nepotento...;-)

1 0
možnosti
Foto

Pan ministr by měl řešit jiné mnohem naléhavější problémy, které se ve školách vyskytují. Kouření, alkohol, drogy a agresivita. Tady tento přítstup mi spíše zavání alibismem.

 Dávám autoru článku zapravdu, stravovací návyky žáků se jednou zdravější svačinkou nezmění, ale zvýšení pravomocí učitelů, jejich možnost kontroly žáků i jejich aktovek, je-li podezření, že se u nich nachází návykové látky, by mělo býti ministrovou hlavní prioritou.!

0 2
možnosti

Ono platí, příležitost dělá zloděje. Pokud omezíte příležitost, zmenšíte výskyt nežádoucího jednání.

Nicméně, pokud by se něco mělo dělat s dětskou obezitou, muselo by se na to jít komplexněji.

Co se výchovné funkce školy týče, on není žádný důvod proč by neměla alespoň částečně vychovávat. Když už nejsou rodiče schopní ...

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, 45 minut tělesného pohybu (pokud by se vůbec někdo hýbal) týdně navíc je málo...

0 0
možnosti
JC

Naše děti jsou už všechny zletilé a tak je nějaké Chládkovo omezování nemůže zasáhnout.

Nicméně ani když byly malé, neměli jsme problém s tím, že by utrácely své kapesné ve školních automatech.

Jednak jsme je vedli od mala k šetrnosti (někdo by možná řekl že až k lakotě), jinak pak jsme dbali na to, aby se najedly sladkého již k snídani a cukr jim tak k duševní práci ve škole nechyběl. K snídani byly (a jsou) buchty nebo sladké keksy a všeliké perníky a sušenky apod. Snídaně je u nás jedině sladká a vždy kaloricky vydatná. A k pití si do školy nosily sladké limonády různého druhu, takže si je také nemusely kupovat v automatech. A samozřejmě také dostávaly svačiny.

Nechápu, jak někdo může zpupně prohlásit sladký oplatek za nezdravé jídlo. Děti cukr potřebují. Všichni potřebujeme cukr, ale děti mnohem víc.

2 0
možnosti
AG

A28l61e74x 16G57r86e14g82o61r

13. 5. 2014 16:12

Pane Chovanče ani dospělí a hlavně ani děti cukru prostě mnoho k životu nepotřebují.Co ale potřebují jsou vitamíny, minerály a bílkoviny a tuky. O vodě ani nemluvě.

0 0
možnosti
PK

Dvě školačky, možná byly ještě z měšťanky  si povídaly cca před týdnem v tramvaji č.9 : já mám nejradši pivo se zelenou. Proč je ve škole neprodávat, když je ta "svoboda" a byly by tržby? Že pár žáčků nemá rádo tělocvik neznamená, že většina by si ráda zahrála navíc basket. Já v mládí určitě. Samozřejmě všechno má své hranice ale zmíněné nápady ministra (ty nápady nejsou ani od něj ani nové) nepovažuji za úplně blbé. Ale někdo přijde o část kšeftu a křičí.

1 1
možnosti
RO

Pokud si chtějí zahrát basket, tak není problém se sejít po škole a zahrát si ho. Tělesná výchova by měla děti učit. Tzv. jak se běhá, pravidla různých her, jak se plave, jak správně házet atp.

Dnes si však každý myslí, že jde o to děti dohnat k nějakému pohybu. Jak již bylo řečeno, pokud se děti hýbat nechtějí, tak se hýbat nebudou. Bylo tomu tak vždy a vždy bude. 

Hodina tělocviku tedy akorád vytvoří odpor k pohybu a sportu u dětí, kteří se moc hýbat nechtějí.

0 0
možnosti
RM

Máme zrovna stejný problém. V naší základní škole je bufet. Je hodně těžké dětem vysvětlit, že mají zdravou svačinu (ovoce, zelenina, pečivo) a nemají si tam nic kupovat a zbytečně utrácet. Jedna dcera si chodila kupovat do bufetu tajně (doma jsme o tom nevěděli), aby nebyla out, protože děcka si na svačiny kupovali balíček brambůrek, kolu a podobné věci. Osobně si myslím, že omezení zmíněného sortimentu by bylo ku prospěchu věci. 

Dlužno dodat, že jsme se pokoušeli všelidovým hlasováním ve škole bufet zrušit a většina rodičů byla proti. Nechtějí se jim dělat svačiny a způsob stravy svých dětí neřeší. Naopak je to pobouřilo. 

Závěr žádný není. Je to pouhé konstatování. Vaše zkušenosti, názory?

2 0
možnosti
Foto

Škola našich dětí zrušila automaty (vyjma nápojového) a obnovila bufet. Prodávají se normální balené svačiny (pečivo s různou náplní).

1 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1574x
Průměrný občan ČR, který se ale na rozdíl od většiny snaží přemýšlet o tom, co se kolem něj děje.

Seznam rubrik