Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J51a79n 72R47á52ž

12. 9. 2013 21:28

Za prvé: Tak zvané důchodové pojištění není žádným pojištěním, ale renta placená z povinných odvodů, které mají všechny znaky daně.

Za druhé: Jestli není povinný odvod v paušální (jednotné) výši zaručující budoucím důchodcům rentu ve stejné minimální výši,ale platí se procentem z příjmů, nemůže mít důchod jiný charakter, než zásluhový. Čili, kdo dá do systému víc, musí z něho také víc dostat. Jinak přestává být sociálně spravedlivý.

Okamura je hlupák, chce-li tvrdit opak.

0 0
možnosti
JH

J93a34n 23H17o38r20a

12. 9. 2013 20:06

Jak známe pana Okamuru z pořadu ČT Den D, kde byl ze zúčastněných investorů suverénně nejhloupější, vzal si do ruky kalkulačku a dopočítal se toho, že nejvíce možných hlasů dostane od lidí s příjmy nižšími, jelikož těch je více, a proto své názory nasměroval a namluvil uchu jejich lahodícně, spojil se s dalším bijcem za práva chudých Bártou Vítem, který za tímto účelem obětoval stranu vlastní, a tohle duo napraví všechny nepravosti páchané na občanech vlasti naší. Snad jim to Babiš s Bobo nebudou kazit a abstinující Milouš splní, co slíbil.

2 0
možnosti
RH

Princip důchodu může být dvojí. Člověk si celý život platí důchodové, aby pak z uspořených peněz žil - to je princip zásluhový. Druhý princip je sociální, kdy důchod slouží k tomu, aby starý člověk nemusel žebrat a přežil - pak není důvod, aby někdo dostal více a někdo méně. Současný systém je paskvil, který není ani sociální, ani zásluhový.

4 0
možnosti
LJ

Nynější systém je přece rovnostářský, kdy ti bohatší přispívají na ty co méně vydělávají. A když se to mělo změnit ve druhém pilíři tak to  socialisti  pohřbili. Okamurové sci-fi chiméry  jsou naprosto k ničemu.

0 0
možnosti
ML

"Bohatí jsou přece dost, naspořit si můžou sami." Touto věto jste pane řekl vše podstané

1 0
možnosti
Foto

Já zatím větší množství prospěšného v Okamurových záměrech nenašel. 

Kdo to čte jinak a vidí Okamuru jako přínos?

5 0
možnosti
JL

I kdyz je pan Okamura muj senator (ze stejne volebni oblasti), neztotoznuji se s nekterymi myslenkami, ktere prosazuje. Vsak myslenka, kterou hnuti USVIT prosazuje, je i moje myslenka, Obsahuje vse, co v novem systemu vedeni statu hledam. To je Okamuruv prinos pro mne! Jestli se vy s timto systemem nechcete seznamit a hlavne pochopit, volte ty strany, kterym ten stavajici system vyhovuje. Je to vase svobodna volba.

0 0
možnosti
BM

Pan Okamura je laciný populista, kterému nejde o nic jiného nežli se dostat ke korýtku. Jedno už má v Senátu, kde hö není moc slyšet, tak teď míří do Sněmovny. Avšak bohužel hodně lidí mu to žerou.....

4 1
možnosti
BM
VA

Koukám, že jste si z výroků pana Okamury neomylně vybral jen to co se Vám hodí- ke kritice8-o Ovšem vytrhávat věci z kontextu je poněkud krátkozraké !!

1 5
možnosti
KC

Paní Vladimíro, krátkozraké je především naletět člověku, který slibuje to, o čem ví, že splnit nemůže, ale přesto slibuje.

3 1
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1574x
Průměrný občan ČR, který se ale na rozdíl od většiny snaží přemýšlet o tom, co se kolem něj děje.

Seznam rubrik