Diskuse

Sametová daň

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jo, jo. Problém rusky mluvícího obyvatelstva v okolních zemích je stejný, jako problém židovských osad na palestinských územích. Oba problémy byly vyvolány se stejným záměrem.

0 1
možnosti

Úplně stejně to vidím já. Karma. R^

0 1
možnosti

No chtělo by to více znalosti z dějin, které evidentně (nebo úmyslně) chybí. Jiná jsou to kecy

2 3
možnosti

Úžasné salto - díky Norimberským procesům jsou Němci konečně prokazatelně tou lepší rasou! :-P

Běž si dat dietu a čum míň na bednu, v***.

3 5
možnosti

Těch 70 let neútočení ze strany Německa je trošku mýtus. Jen to nedělali sami, ale schovali se pod hlavičku NATO. Takže jako původci války figurovali třeba v Jugoslávii nebo v Afghánistánu (v obou případech společně s dalšími zeměmi).

4 2
možnosti

Odtrhnutí Chorvatska od Jugoslávie bylo německým dílem. Když Německo jako první stát na světě, který tenkrát ještě nebyl nakloněn změně hranic, uznalo chorvatskou státnost, okamžitě se dostala na č. 1 chorvatské hitparády jakási ta jejich slavice s písní "Danke, Deutschland". Je potřeba to rozvádět?

Ale kdyby náhodou někoho zajímala historie jugoslávského schizmatu, studujte, co se stalo se spisovatelem jménem Peter Handtke, který vyrůstal na jihovýchodě Rakouska s dohledem na Maribor a který se odvážil (v dobách po pádu Železné opony, kdy se věřilo ve svobodu (slova)) popsat, jak byla separace iniciována...

Jenom tak mimochodem, pro zasmátí: němečtí zelenáči, kteří byli v době první íránské války ve vládní koalici, tak tahle banda mozkovymývačů, která se do parlamentu dostala jako protiválečná, odzbrojující atd. atd., tak ti jménem osoby "Joschka" Fischer definovali, že obrana Německa nemusí - jak bylo stanoveno v ústavě - probíhat na německém území, ale třeba i v Afghánistánu.

Jojo, Old Pavka neměl žrat tolik těch hub... :-P

3 0
možnosti

Sametova dan-nazory v clanku hodne pivni diskuse, jak i brisko autora napovida.Nestacim se vzdy diviti, jak se z naroda vasnivych komunistu (1,7 Mio clenu v roce 1989), stal narod komunistobijcu, aspon jak se clovek muze docisti ve vetsine internetovych diskusi. Co se tyce sebereflexe naroda nemeckeho, tak to se tyka tak snad max.30 % obyvatel, a hlavne po tom co vetsina valecnych zlocincu pokojne umrela, vetsinou v krasnem blahobytu, jako vazeni obcane. Ze Nemecko 70 let nebylo vybojne je logicke, neb bylo a je obsazene zahranicnimi armadami, ktere sice po roce 1990 castecne odesli, ale americka armada zustala. To autorovi jaksi nedoslo.Vyznamny americky politolog Mearsheimer jiz pred lety predpovedel,co se jiz nyni stava skutecnosti, ze Evropa se roztristi na male statecky, ktere budou mezi sebou valcit, tak jak to bylo po staleti.Doba komunismu v Evrope 1945-1989 byla dle Mearsheimera nejmirovejsi obdobi dejin Evropy za poslednich 2000 let. S vyjimkou valky v Recku (nekdy v 50letech) vladl v Evrope od 1945 hluboky mir az do 1989. EU,sokovana valkama v byv.Jug,se snazi o mir, ale jestli se ji to podari?Justicni vrazdy v komunismu byli hrozne, a kazdeho nevinneho cloveka je skoda, ale kolik jich bylo? Pamatnik obetem komunismu v Praze vykazuje 241 0beti za  41 roku, za nacismu v CSR za 6 roku zahynulo 360.000 lidi, z toho 90.000 deti a spousta clenu elity-generalove, profesori atd.

4 3
možnosti
Foto

Hodně soudružský názor, hodný jména Anežka Spurná.Několi tisíc lidí zemřelo ve věznicích, dvěstě tisíc bylo uvězněno, spusta dalších zavlečeno do pracovních táborů, sto sedmdesát tisíc emigrovalo.... To co ze zmiňované elity národa zbylo po nacismu, se komunismus snažil "dorazit".Dopad na mravní stav naší společnosti, netřeba zmiňovat, ba ne , váš režim nebyl ten , v podstatě dobrý s pár omyly...

A co dodat na závěr ? Snad jen plakátové agitační heslo, jak se sluší v diskuzi o těchto ideologiích, neb jak jedna, tak druhá je ráda používala: Komunismus, fašismus=jedna špína, jeden hnus.

6 2
možnosti

Plané úvahy. Potrestání několika důchodců by jistě neodradilo smělé hrdiny dneška od marasmování. Zakázat všem bývalým straníkům podnikání a funkce by ti dříve ze strany vyhození neprosadili. Denacifikace byla důsledná jen ve východním bloku. Někdo si na marasmus stěžuje, jinak si ale nestěžuje. Jméno židovského boha Jehovy znamená "Já jsem to co je" - tedy celá skutečnost. Komu se skutečnost líbí, je s bohem. Komu se skutečnost nelíbí, je odpadlík.

2 0
možnosti

Ne složité - tedy  nepřekrocené myšlenky chronologicky a věcně uspořídané. Takové potřebujeme novináře - ne různé překrucovače a škůdce. Obě paralery - 3.Říše a stalinismus.

Ideologie nacismu nevymřela - tam je třeba být opatrný. Nedoutná jenom v Německu, Rakousku, ale i v jiných zemích. Tam skryto a pod jinými zástěrkami a je potíráno - zatím...

       Jinak částečně rozdíly vyjeveny. Ale snad si nikdo nemyslí, že ideologicky nažhavení nacisti -vojáci i civilové  byly z velké části potrestáni ! Ani náhodou, protože by se jednalo o statisíce. Takže se přešlo jako po jarním deštíku. To na opravu. No a na Východě stalinisti - souhlas. I když  tisíce- snad statisíce v gulazích, věznění z nedávna dodnes.

3 2
možnosti

Ovšem ono de patří dodat, že ty národy jako Litva, Estnsko a pod  jsou de fakto poražené státy z 2 Světové války. Ony ty to severní země  měly divoize SS, což v člá nklu jaksi není nějak zdůrazněno.

    Že SSSR  vyhrál 2 Světovou válku, to ví každý..

4 1
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1574x
Průměrný občan ČR, který se ale na rozdíl od většiny snaží přemýšlet o tom, co se kolem něj děje.

Seznam rubrik