Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Dôvodom je, že vo vedení FIFA sú starí paprdovia. Sám šéf FIFA už bude mať 80.

Riešenie by bolo jednoduché - okrem rozhodcov na trávniku by bol aj videorozhodca, ktorý by mohol byť s hlavným rozhodcom bezdrôtovým systémom.

Spomínam si, že podobné "tanečky" boli aj pri zavedení videorozhodcov v hokeji - že to bude spomaľovať hru a ďalšie nezmysly. Nič z toho sa nepotvrdilo...

0 0
možnosti
PH

P76e83t27r 34H12á93l82a

27. 6. 2014 10:17

Já vidím jako problém i "namyšlenost" rozhodčích - málokdy uznají i evidentní chybu (byť ta chyba nemusí být úmyslná), naposled např. Suarezův kousanec. Když po tom souboji hráč odchází s kousnutím, tak je prostě jasné, že ke kousnutí došlo - ne tak rozhodčímu. 

Hlavnímu bych možnost odvolat se na video nedával. Hráči většinou dobře vědí, jak to bylo, dejme jim tedy omezený počet možností odvolat se na video - jako v tenise. Mohlo by tak dojít i ke zrychlení - dnes kolikrát hráči s rozhodčím diskutují a přesvědčují ho, ten - zvyklý na takové přesvědčení - pak apriori neuznává svou chybu, byť evidentní...

U ofsajdů by se měly mávat jen opravdu zřejmé situace. Určitý typ útočníka, který se "specializuje" na rychlé vyběhnutí, je v současnosti zcela likvidován (Baroš) omyly sudí (v případě Baroše se na posledním ME mýlili častěji, než měli pravdu).

0 0
možnosti
JN

J89o20s16e74f 80N24o35v78a64k

26. 6. 2014 19:20

protoze zavedeni videa ve vsech soutezich celeho sveta je prece jen privela drahe, pane kolego, mezi papuou a nemeckem, napriklad, je jisty rozdil. a mimochodem: podstatou "spornych" vyroku rozhodcich bylo a je filmovani hracu. kdyby se hraci venovali fair play fotbalu, rozhodci by ani nebyl treba.

1 0
možnosti
JK

A kto hovorí o všetkých súťažiach na celom svete? Koho zaujíma piata horská liga v Papui - Novej Guinei? :-)

0 0
možnosti

Pokud lze něco odůvodnit lidskou neschopností a hloupostí, není potřeba hledat spiknutí. Vysocí činovníci FIFA jsou obvykle technologičtí primitivové používající počítače maximálně tak na stahování porna, tudíž jejich vztah k moderním technologiím překračujícím tento rozměr je negativní. Obdobnou situaci třeba najdeme u parlamentů.

.

Proč se omezujete na kamery? Tohle je ideální příležitost pro vyvinutí systému sledování míče a hráčů v reálném čase. Našít pár čipů, instalovat čidla a rázem je ofsajd počítačem zapískán dříve, než hráč udělá krok

0 1
možnosti
JF

J76a87n 72F26r74ý44d16l

26. 6. 2014 18:02

"Nehledě na to, že v dnešní době se točí ve fotbale obrovské množstvé peněz a chyby rozhodčích se tak mohou pořádně prodražit."

chybné slovo, né prodražit ale naopak vyplatit

0 1
možnosti
Foto

Zavedení videa by nic pozitivního nepřineslo-naopak

v praxi je to naprosto nepoužitelné.

¨1/ Těch vyhodnocení by bylo víc-sám rozhodčí by je vyžadoval aby se kryl

2/ Rozebrat situaci -často z několika úhlů by nebyla pouze chvilka

3/ Čaasto ani TV záznam není průkazný

4/ Pokud by bylo video musel by rozhodčí  v případě sporného zákorou nechat plynout hru a písknout až v nějaké neutrální situaci-už to přerušení ny´t uproste třeba při vhazování by některý tým poškodilo 5/ pokud by se potvrdilo porušení pravidel musel by se posunout čas do doby sporné situace-při pouhých 2 minutách 5x za zápas by to prodloužilo hru o 10 minut-navíc by toho mužstva využívaly i na rozbití tlaku soupeře Použití videa by prostě úplně změnilo hru fotbal a to není dobrá cesta

0 1
možnosti