Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

hovn

9. 10. 2012 11:08
Možná, že je pravda to,

co píšete ve své charakteristice, ale z vaší foto vyplývá pravda o nestřídmosti a tedy chtivosti, což jsou vlastnosti o bystrém úsudku nesvědčícím - člověk, který nedokládá své hlásání v životě se tak stává nedůvěryhodným.

1 0
možnosti
H

Halfunx

9. 10. 2012 12:43
Re: Možná, že je pravda to,

Málo kdy se vidí tak jasná dedukce, úplně zírám, jak se to povedlo. Podobně to umí snad jen Kludská z karet. Gratuluji.

0 0
možnosti
K

kram.bigbloger.lidovky.cz

9. 10. 2012 8:18
Naivita euroskeptiku je neuvěřitelna

Moc se mi líbí články na tema, kdyz vystoupǐme z EU, nic se nezmění. Je to podobne naivni představa jako kdyz se rozhodnete rozvést s manželkou a budete očekávat, že vám bude vařit 7 tydne teple večeře a budete do bývalého bytu chodit kdy se vám zachce. Jenže po rozvodu to bývá tak, že manželka vymění klíče jelikoz dveře maji dve strany a pokud vy zůstanete za tou venkovní nic vám negarantuje libovolný vstup. S EU je to podobne jako s manželkou představa, že budete mít jen výhody a jeji členové jen nevýhody a budou akceptovat to, že se jim budete smát a přitom sám budete využívat jen výhod co vám oni budou poskytovat tak tahle představa jen dost naivni. Naopak pokud se česko svou blbosti vyoutuje z unie vrátíme se do stavu roku 1993. Budete zas rozdělovat my Cesko a oni zapad. A divit se proc jste v izolaci.

1 0
možnosti
VS

Astaroth

9. 10. 2012 9:23
Re: Naivita euroskeptiku je neuvěřitelna

Vy si myslite, ze v mezinarodnich vztazich je misto pro zhrzenost?

0 0
možnosti
LP

lspeedy

8. 10. 2012 19:23
pár poznámek

ad kupování času v Řecku - tam si ve skutečnosti nikdo nic nekupuje, tyhle peníze používá Řecko výhradně na splácení svých dluhů, kde největšími věřiteli jsou - překvapivě - německé a francouzské banky...takže se defakto skládáme, aby německé banky neměly ztrátu, Řekové mají z těch peněz úplné...

ad schengen apod. - je naivní předpokládat, že nás EU nechá jenom čerpat výhody...

navíc naše ekonomika je v současné konfiguraci na EU závislá, takže se jí bude dařit podle Německa...dnes jsme totiž jen "vyrovnávací nádrž" pro německou výrobu i spotřebu...

0 0
možnosti
PN

Petr z Bologni II.

8. 10. 2012 19:56
Re: pár poznámek

ad "aby německé banky neměly ztrátu" - spis se cela eurozona sklada na obrovske zisky dotycnych bank, ze Rekove jsou jen zasterka bez jakychkoli vyhod je jasne.

ad schengen - samozrejme by nas na pocatku dost dusili, nejen schengenem

ad "nase ekonomika" vystoupenim z EU by se v pocatcich nase zavislosti, odbytiste a dodavatele prilis nezmenili. Tou "vyrovnavaci nadrzi" bychom nejspis nejaky cas zustali. Posleze by nase ekonomika nebyla podvazovana zajmy francouzkych a italskych farmaru a nemeckych prumyslniku ve smyslu EU kvot - jednoznacny prinos.

0 0
možnosti
VH

Totedyne

8. 10. 2012 18:58
Hloupé fňukání

Izolace od vyspělých demokracií, od odbytiště zboží je totální hloupost, stejně jako mnohé z toho fňukání vůči "Bruselu". Evropské normy jsou funkčnější pojistkou demokracie, než nějaká česká instituce, která může být ovládnuta nějakými neonacionálními populisty.

2 0
možnosti
PN

Petr z Bologni II.

8. 10. 2012 19:46
Re: Hloupé fňukání

Cta vas prispevek, mane mi vyvstal na mysli film Forrest Gump a jeho hlaska "nejsem studnice vedeni...".

2 0
možnosti
PH

petrph

8. 10. 2012 18:57
no jistě, ale pro nás asi není cesty zpět

To že EU už od začátku směřovala, a stále směřuje k vytvoření evropského superstátu, je celkem jasné, a není třeba to nyní nějak "překvapivě oznamovat". Je fakt že EU je nyní v kritickém mezidobí, a možná bude i hůř. Stačí se podívat na USA,tam probíhal podobný proces-a pokus o uvolnění jižních států z federace skončil krvavou občanskou válkou. Zdůrazňuji skončil, předcházely jí totiž desetiletí sporů-mimo jiné jaká náhoda o právo jednotlivých států USA tisknout (tehdy ještě razit) si svou vlastní měnu.Takže, tomuto procesu asi nezabráníme

Druhá věc je otázka naší samostatné existence bez EU. Ony sice ty zmiňované smlouvy vypadají "nezávislé"od našeho členství v EU,ovšem my jsme je podepisovali už v režimu našeho přistupování k EU .Čili, pokud z EU vystoupíme, budou nepochybně ze strany zpochybněny EU a nám upřeny.Takže se ptejme zda máme dostatečně kvalitní a silné politiky, kteří je dokáží ubránit..Co třeba náš ministr zahraničí, kníže Schwarzenberg? Kdo věří že by to dokázal?

0 0
možnosti
PN

Petr z Bologni II.

8. 10. 2012 18:31
...

O nas bez nas se uz v Bruseli rozhoduje. Muj hlas bude mit strana, ktera bude usilovat o vystoupeni CR z tohoto novodobeho Eurosojuzu. Vam karma a R^!

2 0
možnosti

Tramp_007

8. 10. 2012 19:15
Re: ...

A na co pak budete nadávat?

1 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1574x
Průměrný občan ČR, který se ale na rozdíl od většiny snaží přemýšlet o tom, co se kolem něj děje.

Seznam rubrik