Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Kdo je to komunista?

Ten kdo si přeje politický návrat před rok 89?

Nikdo takový přece není (možná mimo uzavřená oddělení psychiatrických léčeben).

Tak proč proti tomu pořád bojujeme?

Je to obdoba zastydlé puberty? Jednou bojovník proti komunismu, do smrti bojovník proti komunismu...

Je to tak příjemné bojoévat proti neexistujícímu nepříteli? Vždycky musím vyhrát... Je to kariérismus? Dřív taky bylo možné spílat imperialistům a válečným štváčům a očekávat povýšení... Ovšem pokud za komunistu prohlásím každého, kdo prohlásí, že lhát a krást se nemá, pak máme komunistů v zemi docela dost...

0 0
možnosti
Foto

Tak jste nám zde zopakoval vývody současně aktuální propagandy. Nic nového na tom textu nevidím, opakujete 23 let totéž a pokud nezačnete samostatně přemýšlet, zůstane i s režimem trvale mimo mísu Rv

1 2
možnosti
MS

Tak pečlivě jste popsal minulost a já bych od vás čekal, že stejným způsobem popíšete velmi podrobně budoucnost,  jak "komunisté pořád mohou nadělat spoustu škody. Takovým ubožáckým, zlomyslným způsobem…" Jestli to neumíte, tak i předchozí litanie nemají žádný význam.Rv

3 4
možnosti
LJ

O našem začlenění do sféry sovětského vlivu se rozhodlo již na jednání v Jaltě. Zase to bylo jednání o nás bez nás. Beneš byl připraven se jednání zůčastnit, nestáli o něho. Západní spojenci chtěli, aby Berlín dobývali Rusové, chtěli šetřit své lidi, proto Stalinovi ponechali ČSR, Polsko, Maďarsko...

1 4
možnosti
Foto

O Československu v Jaltě, ani v Teheránu nepadlo slovo.

5 1
možnosti
PW

No vidíš Starý, tak sis chtěl na komunistech nahnat karmu a jak si dopadl. :-)

6 1
možnosti
JC

Povrchní.

Zoufale povrchní je tento článek.

3 3
možnosti
Foto

"Už v roce 1947 bylo jasné, že se komunistům podařilo víceméně ovládnout jak armádu".

Maximálně tak lze hovořit o krátkodobé neutralizaci právě v únorových dnech. Probritským silám by stačilo uvést do pohotovosti tři letecké pluky se stíhačkami Spitfire. O rozložení sil v armádě pak dobře vypovídají ty dva nebo tří armádní pokusy o převrat. Měly masovou podporu. Navíc reakční ministři měli za sebou jím nakloněnou finanční stráž.

Kdyby Beneš, nebo Píka chtěli vystoupit proti komunistům, tak by uspěli. A československá armáda, to by byl velmi tvrdý oříšek i pro Rudou armádu. Ti vojáci prošli válkou.

Ale pane bloggere, proč to reačkní ministři v tom Únoru 1948 provedli tak blbě tím podáním demise, k níž se evidentně díky podvrženým informacím dali vyslověně vyprokovat. Měli s tím jít do parlamentu a vyvolat hlasování o nedůvěře vládě. Když protivník slábne, tak čekám trpělivě až do voleb.  Zbraně nerozhodují, rozhoduje lid.

A proč nepočkali na příznivější postavení Luny?

6 2
možnosti
PP

No je to hezká konstrukce, ale bohužel i u pluků vyzbrojených Spitfiry sloužili i "východní" letci, vůbec nehledě na to, že stíhačky Spitfire by neznamenaly v bojích až zas tolik, zejména v bojích občanské války, které se vedou takřka na bodák a hlavně začátku bojů mají obě strany stejnou uniformu. Ale hlavně, a bez jakékoliv glorifikace RA, naše armáda by pro 4 lety zocelenou RA neznamenala žádného protivníka, převálcovali by naši armádu a ani by nevěděli, že tam nejaká stála - pluky tanků IS, brigády a sbory T - 34/85, celé dělostřelecké sbory, na tu dobu skvělé La - 7, Il - 2 nebo Tu - 2 v množství mnohem větším než malém, navíc ovládané veterány bojů proti Wehrmacht, to by bylo těžké sousto i pro US army, natož pro nás.

2 0
možnosti
JZ

Máte to v hlavě poněkud pomýlené, je zbytečné s Vámi polemizovat,Jste poměrně mladý člověk, tak se raději věnujte těm pohádkám o prstenech,tam Vám to možná půjde lépe.

1 4
možnosti
PS

Myslim, ze se mylite. Komunisticky rezim si Cesi instalovali sami, svobodne a s nadsenim. Komunity tak vnutili i Moravanum a Slovakum, kteri meli v volbach 46 roku na vec jiny nazor. Cesi jsou v pristupu k komunismu docela vyjimkou, meli a maji komunisty docela radi. Srovnejte to treba s Ruskem, kteremu byl komunismus vnucen pucem ze strany nemeckych tajnych sluzeb (byla valka, Nemcum to nelze vycitat) a kde se proti nemu Rrusove zurive postavili v regulerni valce. Srovnejte to treba s Polskem, Madarskem. Klidne se muzete podivat i do soucastnosti, snad nikde v Evrope nema klasicke komunusticka strana ve volbach tak dobre vysledky jako v CR, pritom maji stale vetsi podporu (oproti treba Ruska, kde jsou na tom komuniste kazde volby o neco hur).  Česi nejsou objektivne obetmi komunismu, ale naopak jeho strujci a nejvernejsimi evropskymi fanousky.

6 0
možnosti
Foto

O né, Češi si neinstalovali komunismus sami, vyrázně jim v tom pomohli komunisté židovské národnosti. A horší asi je, že samotní čeští a slovenští komunisté si neuvědomovali, koho mají v čele.

6 1
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1574x
Průměrný občan ČR, který se ale na rozdíl od většiny snaží přemýšlet o tom, co se kolem něj děje.

Seznam rubrik