Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J59a30n 38R31á18ž

5. 3. 2022 17:29

Cenzura je nejhorší způsob boje proti dezinformacím. Své o tom ví jak nacisté, tak komunisté. Lidé ještě víc přestanou věřit státem povoleným informačním kanálům a o to víc budou vstřebávat informace z neoficiálních zdrojů a řetězově šířeným konspiračním teoriím.

PS. Jsou pánové Rakušan a spol. opravdu takoví zbabělci, že se bojí i slov?

1 0
možnosti
Foto

Myslím, že by si politici měli více věřit....

0 0
možnosti

Dekuji pane Pavle Staněku. Ano dezinformace jsou opravdu zbranemi. Jen dodam, kazde doby.

Vsak dovolte mi poukazat na clanek zde, na iDnes a to jen malo clanku po vasem

Napsal jej pan Tomas Krejci a nazval jej „Když vlk zahnany do kouta, kousne“ Je to clanek s informacemi z historie, které ovlivnuji dnesni dobu.

Ano, historie se da vylozit mnoha zpusoby. Je vsak hned na pocatku znat, ze zijeme casove vpredu a divame se zpet na dobu, kterou zname jen z detailu napsanych v te dobe. Tedy, ty zakulisni detaily nevime a take to citenini te doby nevnivame.

Pan Krejci pouziva "Monroevovu doktrinu" (Janes Monroe, prezident 1817-1825) jako zaklad vzniku imperialniho USA. Zde je vyklad teto doktriny a vypis doby, pro kterou tato doktrina byla uvedena. Presne podle vasi teorie, ze je to zbran a ja pridal, kazde doby.

V dobe Monroeova prezidenstvi, USA bylo obklopeno zememi ctyr velmoci. Pro osvetleni to byla Britanie, Francie, Spanelsko a Rusko. Zde tato doktrina naznacovala jedno. Zadny pohyb vuci suverenite USA a jejich pratel nebude tolerovan.

Pan Krejci naznacuje diferentni podstatu. Vsak neuvadi dalsi vyvoj a snahu teto Unie byt mimo svetovou politiku. To dokazaly Spojene staty ihned po WWI. Staly se neutralni statem az do 7 prosince 1941.

Dekuji za moznost se vyjadrit k vasemu clanku timto zpusobem.

0 0
možnosti

Pane Staňku:

- píšete, že "plně stojíte za Petrem Fialou a jeho vládou ve věci zákazu několika dezinformačních webů"

- jako právník jistě víte, že tím stojíte za protiprávním jednáním, protiprávním do takové míry, že je to jednání přímo proti naší Ústavě, nejvyšší právní normě naší země

- píšete, že pro každé pravidlo platí výjimky

- jak si morálně ospravedlníte výjimku přímo proti naší Ústavě, je-li zdůvodněna vágní formulací "dezinformační web", zejména tehdy, pokud na jednom každém z těch "dezinformačních webů" mohl, ne nutně musel, někdy, jednou nebo vícekrát, ale rozhodně ne nutně soustavně, publikovat někdo, kdo by snad svým příspěvkem ohrožoval bezpečnost naší země

- jak dotyčný pouhým vyjádřením svého názoru, nebo dokonce publikováním lží mohl ohrozit bezpečnost naší země?

- jak soukromá osoba bez jakéhokoli oficiálního pověření mohla publikováním lží ohrozit bezpečnost naší země?

- kdo, kdy a jak ve výše uvedených souvislostech ohrozil bezpečnost naší země do takové míry, že mu muselo být odňato Ústavou zaručené právo?

- proč musíme jako občané České republiky strpět globální zásah do možnosti svobodně publikovat, ale také číst a sdílet své názory a informace, když není jasně určeno, kdo, kdy a jak se dopustil jednání, které svým možným dopadem je prý natolik nebezpečné, že není možné jen lokálně rozhodnout o tom, že právě tomu konkrétnímu jedinci bude znemožněno publikovat?

- I kdyby byly jasné důkazy pro to, že konkrétní člověk nejen že publikoval, ale i bude publikovat nějaké pro bezpečnost naší země nebezpečné věci, z jakého důvodu je možné zakázat činnost platformy, na které se kromě jeho příspěvků objevují také všechny možné jiné názory a informace?

1 0
možnosti

J59a16n 83D17o49u28š82e84k

4. 3. 2022 18:25

Na zločiny takového rozsahu máme nástroje a odpovídající soudní úroveň. Vrcholné představitele nacistů jsme také soudili a to bylo ještě mnohem horší.

Jo, aha, vy jste právník. To je fakt prima.

0 0
možnosti

Uz se nemohu dockat Norinbergskych procesu II. Jen netusim kde se budou konat.

A take mi neni jasno, zda ten krvavy pest se otravi, zastreli a upali aby usel pro nej potupnemu trestu a v sovetskem Rusku o nem budou psat, ze hrdinne padl za vlast.

0 0
možnosti

Nejen moderni doby, uz za protektoratu bezela baje o PERAKU, ne te pozdejci motorce, ale o bojovniku s pery na nohou ktery dokazal preskocit i ctyrpatrovy dum a likvidoval nacisty. Spyder man byl vlystne uz jen kopiji.

Diskutujici vrstevnici ze zamori si na nej mozna vzpomenou.

0 0
možnosti

Takže jinými slovy: Když to pro vládu je výhodné, zákony prostě neplatí! Dost šokující názor právníka a politika strany, která se označuje jako pravicová...

1 0
možnosti
Foto

On je jistý rozdíl, když je mír a klid, a nebo když tu můžeme čekat návštěvu jako v r. 1968.

Pokud vím, máme tu zákony, podle nichž je šíření určitých věcí trestné, např. popírání holokaustu nebo šíření ideologií, jako je nacismus a komunismus.

Výroky některých jedinců už lze podle těchto zákonů posuzovat jako nezákonné.

Pokud jde o veřejně šířené medium, tak slušná redakce, pokud uveřejní článek. který je jaksi na hraně, uvede k tomu, že článek není v souladu s názorem redakce a "nepřesnosti" uvede v komentáři na pravou míru.

Neudělá-li to, pak patrně s oněmi protizákonnými názory souhlasí.

1 0
možnosti

Zasloužená karma :-)R^[UA]

1 0
možnosti

9,49? Skoro jak Ziegler, tleskám.

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 14,01
  • Průměrná čtenost 387x
Pavel Staněk je český politik a právník, v letech 2010 až 2013 a opět od října 2021 poslanec Poslanecké sněmovny PČR, v letech 2007 až 2010 náměstek ministra spravedlnosti ČR, člen ODS. Zakladatel advokátní kanceláře ARROWS.

Seznam rubrik