Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Zasloužená karma. :-)R^

0 1
možnosti
SB

Jak čtu ten článek, tak stále více vidím, že pan autor opakuje jenom prázdná klišé: Například to, že za vlády císaře Františka Josefa I. tady došlo k vzestupu průmyslu.

Ano, došlo, to je pravda, ale všechny země Evropy, jakož i všechny neevropské země, kde jasně převládali přistěhovalci evropského původu (USA, Kanada, Austrálie) za tu dobu mezi roky 1848 a 1916 prodělaly podobný vývoj. To nemá s osobou tohoto císaře nic společného.

Když jsem byl mladý, byl jsem svědkem toho, jak komunistická propaganda také veškerý přirozený pokrok vydávala za svou zásluhu. Na parkovišti před továrnou, kde pracoval můj otec, byly vyfotografovány automobily a v podnikových novinách ta fotka vyšla s řečnickou otázkou: "Měli dělníci tolik automobilů i za první republiky?"

Nelze popřít, že někdy v roce 1980 mělo značné procento dělnických rodin automobil, zatímco za první republiky neměl auťák téměř žádný dělník. To však bylo otázkou přirozeného vývoje a nemělo to nic do činění s politikou KSČ.

Nenapadlo by mě, že i v demokracii se najde někdo, kdo podobným způsobem bude spojovat všeobecný pokrok z let 1848-1916 s osobou tehdy vládnoucího císaře. Autorova demagogie si nezadá s demagogií soudruha redaktora toho továrního plátku z roku 1980.

0 1
možnosti
JZ

Pan Beneš bohužel stále opakuje nesmysly komunistického dějepisu. Rakousko-Uhersko, respektive jeho předlitavská část se stala v roce 1867 moderní konstituční monarchii - demokratickou kapitalistickou zemí. České země v jejím rámci prodělaly velký rozvoj a patřily ke nejvyspělejším. Nelze popřít, že i zásluhou sudetských Němců. A vzestupu napomáhala rovněž soutěživost mezi Čechy a Němci. Rozvoj celého Rakouska však umožnil kapitalismus a moderní rakouské zákonodárství, které podporovalo podnikavost. RU patřilo v éře císaře Františka Josefa I. k vyspělým zemím. Československo v komunistické éře v letech 1948 - 89 za vyspělými zeměmi naopak zaostávalo.

0 0
možnosti
SB

Absolutně nesouhlasím s hodnocením Václava Havla jako velikána.

Krasořečník pronášející prázdné, hezky znějící, ale povrchní a bezobsažné fráze. Uznání měl jenom proto, že Evropa právě prožívá stejně prázdné a bezobsažné období, takže se do něj Havel výborně hodil v souladu s příslovím "svůj k svému". A také na to Evropa dojíždí. Kecá, kecá a kecá, ale problémy, které postupně přicházejí (protože problémy přicházejí v každé době), neřeší. Žije jen z podstaty ze své bohaté historie, ale i ta podstata už jí dochází.

Havel byl jedním z mnoha evropských politiků, kteří zavinili totální pád Evropy na ústa.

0 1
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 631x
Vedle toho, že jsem poslanec, jsem také a především farmářem nebo-li člověkem fakticky podnikajícím v zemědělství a potravinářství, produkující regionální mléčné potraviny na své farmě Milknatur. Události posledních dnů související s vývojem na zemědělském trhu, především pak v oblasti mlékárenství v rámci EU, mě nenechávají klidným. Ukončení mléčných kvót, negativní dopady ruských sankcí a hlavně dlouhodobá likvidace živočišné výroby v ČR, jsou jedny z problémů, které výrazně přispěly k dnešnímu kritickému stavu na trhu s mlékem a potravinami vůbec. Bez zvířat se zemědělství dělat nedá. Bude klesat úrodnost půdy a narůstat povodně a sucha, a to ovlivní kvalitu životního prostředí. Souvislosti, jak vše souvisí se vším, najdete na mém blogu. A nejen to. 

Seznam rubrik