Merklová jim měla říct, že se zde musí tvrdě pracovat.. uprchlíci by se sem tak nehrnuli

Naprosto otřesné teroristické události, které se o víkendu odehrály v Paříži, vnímám jako projev jasné a cílené agrese proti evropským hodnotám. O to smutnější je, že útočníci jsou mladí lidé. 

Naprosto otřesné teroristické události, které se o víkendu odehrály v Paříži, vnímám jako projev jasné a cílené agrese proti evropským hodnotám. O to smutnější je, že útočníci jsou mladí lidé. Jsou frustrovaní nebo snad hledají nějaký vzor? Osobně si myslím, že to je především otázka výchovy v rodině, ve škole a vůbec v celé společnosti. Musíme se vrátit k základním hodnotám společnosti, ke vzdělání na jedné straně a k úctě k řemeslům a manuální zručnosti na straně druhé, ke společnosti, kde pracovat se vyplatí a práce zase dostane zelenou před nesmyslnými sociálními dávkami těm, kteří prací pohrdají. Pak i migrantů ubude. Většina z nich do Evropy stejně přichází právě kvůli naprosto zvrácenému sociálnímu státu. Kdyby jim německá kancléřka řekla, že se tady musí tvrdě pracovat a zavedly se zelené karty jako ve Spojených státech, chodili by do Evropy pracovití lidé, které rádi přijmeme, a ne invaze těch, co nikdy nepracovali a ze školy si přinesli poučky, že kdo není muslim, je nepřítel lidstva.

Nehledě na to, že nadále nelze přehlížet „dvojí metr“ EU a nedodržování dohod z Dublinu ani Schengenu. Po Evropě migruje spousta lidí, o kterých se neví, kdo jsou, kam jdou a co vlastně opravdu chtějí, a na druhou stranu občané EU, kteří cestují na letišti, musí projít skenerem a dodržovat velice přísné letištní prohlídky a opatření. A to se mi nezdá úplně v pořádku. Uvnitř Evropy fungují různé tradice a kultury národů již po staletí. Země a národy se navzájem obohacují a je to i principem Evropy po tisíciletí. Jsou zde však kultury s cílem nerespektovat ty stávající, se snahou vytlačit je či zničit tento úžasný kulturní mix. Ty musíme naprosto jednoznačně odmítnout. Pokud nerespektují naše pravidla a zákony, nejde o kulturu, ale ideologii, která v Evropě nemá místo. Přírodní zákony jasně říkají: živočišný druh, který se nerozmnožuje, zaniká. Evropa, se svou klesající porodností, si to vlastně způsobuje sama svým zvráceným blahobytem, kde bohatý je ten, kdo má majetek a peníze, a ne ten, kdo má kupu dětí. Pokud chce Evropa přežít, musí se jasně přihlásit k principům rodiny, křesťanství a vzdělání, na úkor pseudopokroku. O majetek a peníze můžete přijít, ale to hlavní bohatství, děti, vám nikdo nevezme.

Poměrně často slýchám tendence, považovat Schengen za prostor, ve kterém není možné zajistit bezpečnost občanů. Já si to nemyslím. Bezpečnost nemusí být opakem svobody. Svoboda, volný obchod, podnikání, cestování a další jsou naše tradiční a kulturní hodnoty, které musíme chránit právě tím, že budeme chránit vnější hranice Schengenu. Ale opravdu chránit, ne jen o jejich ochraně mluvit. To je zásadní rozdíl. Evropští politici musí konečně a urychleně přejít od slov ke skutečným činům a okamžitě uzavřít Schengen.  

V tomto ohledu vidím velkou budoucnost v regionálních uskupeních. Jsem přesvědčen, že například Visegrádská čtyřka bude postupně hrát stále větší roli. Je třeba si přiznat, že EU od roku vstupu klíčových deseti států střední a východní Evropy v roce 2004 nikdy nebyla jednotná se stejnými pravidly ve všech zemích. Stará EU15 si v přístupových rozhovorech vyjednala bohužel i kvůli neschopnosti našich politiků a vyjednavačů lepší podmínky a my jsme stále chápáni jako ti noví, nevyvinutí a dnes označováni jako ti problémoví. Opak je ale pravdou. Myslím, že někteří západní politici přestali používat zdravý selský rozum. V tom bychom jim mohli být dobrým vzorem.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Šrámek | pondělí 16.11.2015 9:30 | karma článku: 27,47 | přečteno: 964x