Imigranti v Německu jako kukaččí vejce. Co bude dál?

Možná po kvótách imigračních přijdou kvóty ubytovací a pracovní. Známe u nás příklady z 50-tých let. Jako poslanec parlamentu ČR budu vždy proti jakémukoliv lidskému kvótismu, diskriminačnímu systému pro všechny. 

S naprostým úžasem hraničícím se šokem jsem si přečetl článek na novinky.cz s názvem „Uvolněte byt, potřebujeme ho pro uprchlíky, nařídila radnice obyvatelce Nieheimu“. Paní Halbeyová dostala v obálce od místní radnice oznámení, aby si našla menší byt nejpozději do května příštího roku a svůj současný, 90 metrový, opustila, protože do něho radnice nastěhuje uprchlíky. Sedmičlenná rodina migrantů je ubytována přímo nad bytem paní Halbeyové, seznámila se s nimi a vychází spolu velmi dobře, věnovala jim i televizor a občas spolu i posedí.

Okamžitě se mi vybavil princip kukaččí vejce. Mnozí z nás asi vědí, jak kukačka využívá hnízdo hostitele. Nestaví si vlastní hnízdo, ale vejce vždy snáší do otevřených hnízd jiných drobných pěvců. Po vylíhnutí se silnější kukaččí mládě snaží ostatní mláďata doslova vyhodit z hnízda a využít „pohostinnosti a péči cizích rodičů“. Když rodiče původních ptáků zjistí, oč jde, je už pozdě. 

Nechci zde žádným způsobem hanit chování utečenců, ale chování pana starosty, který zřejmě na základě nařízení „z vyšších míst“ koná jako kukaččí samec, aniž by se hluboce zamyslel, kdo a proč ho volil. Dost možná si spočítal, že i utečenci budou příští voliči a bude jich podstatně více než původních obyvatel. Vím, jde o obecní byt a ne o byt v osobním vlastnictví, nicméně i ten paní Halbeyová pomáhala budovat už tím, že celý život pracovala a platila daně, ze kterých se tyto byty stavěly.

Je nutné novým obyvatelům města vysvětlit, že u nás to funguje tak, že musí začít chodit do práce a na nový, velký byt, si vydělat jako každý z nás. Je to nebezpečný precedens. Co bude dál? Oznámí nám v budoucnu snad náš zaměstnavatel, že musíme opustit svá pracovní místa, protože „z vyšších míst“ přišlo nařízení o nutnosti zaměstnat imigranty? Pak bude kukaččí princip dokonán.

Známe u nás příklady z 50-tých let, kdy tzv. „občané bývalé buržoazie a kulaci“ museli opustit velké byty a domy pro potřeby dělnické třídy, budovatele socialismu a míru. Možná po kvótách imigračních přijdou kvóty ubytovací a pracovní. A to je velmi nebezpečná hra s lidskými životy a umělé vytváření xenofobie mezi lidmi. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Šrámek | úterý 29.9.2015 9:37 | karma článku: 35,18 | přečteno: 1566x