Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JSS

Šlapání kolem - rozkradeno a v cizích rukou. To je výsledek za 26 let.... O prasknutí bubliny není pochyb - jenom kdy -- dočkáme se brzy!!

0 0
možnosti
ZB

Aby někteří lidé mohli cokoliv rozkrást, tak to jiní lidé musí zaplatit. Tak to funguje. Klaus udělal jen to, co si někteří lidé přáli - nechal všechno rozkrást. To rozkradené pak musel někdo zaplatit a tak začaly půjčovací spirály, ve kterých se strany ODS a ČSSD předháněly a předhánění v podstatě až do této doby. Je ale krásné, že mnozí podnikatelé v Česku se zlodějny nezúčastnili a přesto jsou a byli úspěšní. To je dobrý základ našeho státu. Je třeba plevy oddělit od zrna a všechny zloděje dát do chládku. Bohužel se to nepovede, dokud oni budou kontinuálně vládnout. Vždy dokáží paralyzovat orgány činné v trestním řízení.

0 0
možnosti
PS

Chtel bych mit Vase starosti :-) Statni dluh je to posledni co mne zajima.

1 0
možnosti

Banky jsme si sami rozkradli a nebylo možné je sanovat bez cizího kapitálu. I tak jsme museli vynaložit několik set miliard Kč, aby je vůbec někdo koupil. Nevím, jak by autor naši bankovní krizi řešil sám. Zrušit sociální stát je rovněž nesmysl. Co se stane, až dluhy překročí únosnou mez? Nikdo neví. Pravděpodobně peníze a ostatní aktiva ztratí svou hodnotu, a co? Vše se pročistí a začneme nanovo. Rozhodně není řešením vracet se do středověku nebo raného kapitalismu. Naše míra zadlužení je celkem v pohodě, nemá smysl vytvářet katastrofické scénáře.

1 3
možnosti
ZB

Banky jsem si sami nerozkradli, ale sami nechali rozkrást.

0 0
možnosti
VB

Už jsme rozdali, co jen se dalo prodat, nyní zbývá jediné na otázku, kdo to zaplatí je jedna odpověď - jako obvykle prostí občané. Dluhy rozhýbají ekonomiku, proto jsou žádoucí, pokud jdu nakupovat vozidlo nebo jinou investici, neprve vám nabídnout výhodné splátky, nemají zájem o prodej v hotovosti.

2 0
možnosti
BT

No jistě, místo jednoho kšeftíku (prodej automobilu), udělají ještě jeden (půjčení peněz s dohodnutým úvěrem).

2 0
možnosti
MT

Kdo to zaplati ? To je jednoduche. Stat, budovy, infrastrukuru a byznisy ktere jeste vydelavani si jednou kus po kuse rozeberou "veritele", coz uz se pomalu deje. Podobne jako se to deje v Recku. To je cela pointa na neustale rostoucich statnich dluzich..

1 0
možnosti
RS

Krvava Marie se pta : Jacku kolik je 2x2? Odpoved 4. A kolik je 2x4 no 8 odpovida Jack. Krvava Merie ho zastreli. Proc to ptaji se lidi. Proklate mnoho vedel odpovida Krvava Marie.

0 0
možnosti
VB

obyčejný člověk volí takovou stranu, která mu zaručí, že si půjčí na jeho sociální jistoty, tedy nejlépe ČSSD, která má obyčejné lidi ráda a není proti si půjčit, však také pravidelně vyhrává volby, obyčejný člověk nesnáší tyrana, který by navrhl vyrovnaný rozpočet, třeba takový Kalousek dokáže obyčejného člověka pořádně rozlítit, z tohoto pohledu pak zase tak nespravedlivé neni, pokud případný bankrot odnese obyčejný člověk, mě by to teda ani nevadilo

2 0
možnosti
JK

Pokud obyčejný člověk nemyslí na to, že to odnesou jeho děti a vnuci. :-/ On to jednou někdo zaplatit musí.

1 1
možnosti
VB

Opravdu necítíme, že je něco špatně, když by současný ekonomický systém nepřežil::

snížení osobní spotřeby,

výběr peněz z bank,

splacení dluhů.

Diskutovat můžeme pouze o tom, kde se nachází hranice jeho smrti. Zda se u spotřeby jedná o 5 rohlíků a 1 litr mléka denně, o 10 procent u výběru hotovosti, o 30 procent v případě vrácení dluhů. Neschopnost dluhoekonomiky přežít jakýkoliv z těchto dějů je ale holým faktem.

Zdroj: http://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=521036

0 0
možnosti
VB

určitě by to nepřežil, to je vyloučeno, obyčejný člověk šetřit prostě nechce, to se ukázalo při minulé vládě

1 0
možnosti
VB

Zbavujme se papírových peněz výměnou za nemovitosti, zlato a diamanty. Neinvestujme do státních dluhopisů ani produktů, které jsou na nich založeny. Udržujme zásoby konzervovaného jídla, pití a dalších základních životních potřeb. Připravme se na přerušení dodávek plynu, vody a elektřiny. Zpevněme sklep, okna, vstupní dveře domu, nakupme ostnatý drát a pořiďme si zbrojní pas i zbraně. Pro případ útěku za hranice mějme připravený cestovní pas, listiny pro případ budoucích restitucí, pohodlné boty a batoh. Pokud někdo chce tvrdit, že jde o panikaření, ať odpoví na otázku: „Jak se zaplatí dnešní dluhy?“

Zdroj: http://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=457099

2 0
možnosti