Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jestli si ještě jednou přečtu, že kdo nekrade a nic neprovedl, nemá se čeho bát, bude mi dcera muset zavolat sanitku. To mi říkali už policajti v 70. letech a už od té doby vím, že když po vás jdou, je nevina tou nejvíce přitěžující okolností. To pak na vás musí něco najít už z principu, když si začali, a protože jsou zpravidla zcela bez citu, vidí vaši nevinnou neprůstřelnost jako zarytý odpor. Ve styku s úřadem to platí téměř bez výhrad. Když mne v Kroměříži zastavila Policie ČR na místech, kde bývala značka omezení rychlosti, zjistili příslušníci brzy, že značka už tam není. Strávil jsem s nimi hezkých 90 minut, při nichž jsem dýchal do přístroje, vyskládal celý obsah kufru, vyzkoušel si reflexní vestu a dokazoval hloubku vzorku pneumatik. Zbylý čas trávili hledáním v databázích, zda jsem svoji starou plečku neukradl. Tři týdny nato jsem byl v Brně pozván k podání vysvětlení, ačkoliv jsme se nakonec s hlídkou rozešli "v dobrém". Za 60 let svého života bych podal ještě desítku příkladů, kdy se musíte bát právě proto, že jste nevinní. A i kdyby nic, opět nám vrchnost ukrojila kousínek svobod. Salámovou metodou nás ořežou na dřeň a budeme rádi, že nás nechají dýchat. Mělce.

1 0
možnosti
PK

Všechno je dávno jasné. Podvodníci budou prskat, jako dříve taxikáři, když se jim zavedly tachometry. Ať pojdou. ;-OPoctivým to nevadí. Je to správná věc.R^

0 2
možnosti
JR

J33a25n 42R51á27ž

4. 2. 2017 19:06

Ve vesnici, kam jsem jezdil na chalupu žije chlápek, který jezdil v pět ráno do pekárny 5km daleko a my věděli, že u něho každý den u okna dostaneme teplé rohlíky a čerstvý voňavý chleba. Párkrát byl na pohovoru kvůli udání na nedovolené podnikání, ale vždy to prošlo "bez ztráty květiny" Po listopadu si zřídil malý krámek a k rohlíkům a chlebu přiřadil domácí klobásy a uzené od řezníka z vedlejší dědiny, pár konzerv a sirupů. Nevím, kolik vydělal, ale vím, že jeho daně by moc státu nepomohly, kdyby je platil.

V květnu svůj krámek zavírá, ale dal vědět, že si budeme moci u něho koupit denně čerstvé chleba a rohlíky u okna z kuchyně stejně jako za komunistů a objednat uzené, že ho od řezníka přiveze. Nevím, zda EET je i v případech těchto lidí, kteří svoje "podnikání" pro nějaký velký zisk rozhodně nedělali, dobrý nápad. Ty, kteří u něj kupovali to ale hodně naštvalo.

V hospodě štamgasti pijí pivo bez Babiše, to jest bez účtenky a nikomu to nevadí, protože všichni víme, že kdyby hospodský měl platit všechny daně, tak hospodu, kde vytočí denně max. padesát piv a prodá dva domácí klobásky s křenem zavře.

5 1
možnosti
PK

Můžete sem napsat, o jakou vesnici se jedná? Ten šmelinář ať si v květnu klidně zavře, když se za skoro třicet let na víc nezmohl. Ale tomu hospodskýmu by se kontrola šikla, když neplatí daně. Taky na něj dojde, na parchanta.;-O

0 2
možnosti
BH

Z popsaného je zřejmé, že se spoustě lidem uleví v řeholní otrocké práci na kterou stejně nemají nástupce. Jinak ostatní budou využívat řemeslnou vzájemnou výpomoc jako doposud.

1 1
možnosti
MB

EET zřejmě cosi přihodí do státního rozpočtu. Nicméně jako celek jde o projekt nesmírně kontraproduktivní ! Ty drobné zlodějny - byly - jsou a nadále budou. Je ovšem otázka, kde je státem jejich rozumná kontrolovaná mez. Je pak komické, kdy zejména na malých dědinách je jediný obchod - hospoda ... Pak se tedy ještě přehledněji srovná trh ... Nelze nevidět politický kontext - naprosto nevhodný ! OSVČ je pasován do role lotra. Nová forma třídního boje - za tím vším jde nárůst cen - od 01.03.2017 + další - Lid jásá + tleská ! Co ten drobný s případnými financemi pak asi udělá ? Pod polštář ? Nikoliv - Stát jer jako K.Čapek - Daně - Povídky z jedné a druhé kapsy ... Závist - zášť - snaha regulovat - usměrňovat - Je nekonečná ! :-)

5 1
možnosti
PN

P53e77t37r 11N50o21v51á10k

4. 2. 2017 6:20

velké firmy a korporace platí daně ze zisku jaké se jim zachce

obvykle 3 - 10% ale často také 0,05% viz info níže:

-

Směšné Korporátní Daně

http://bit.ly/smesne-korporatni-dane

-

proč o tomto ale skoro nikdo nepíše? 8-o

to jsme takové stádo že si necháme vnutit diskusi a její mantinely od Babiše 8-o ;-€

4 0
možnosti
Foto

Tak já nevím, ale připadá mi to trochu jako záminka. Podobná té, když se v některé zemi zavedlo Euro.To, prakticky vždy, znamenalo okamžité zvýšení cen, protože to všichni svedly na Euro.

Zvýšení cen v hospodách o 10% nedává smysl. Mnohonásobně převyšuje náklady na EET.

Ale, když vezmeme v potaz, co si hospodští dříve ulili a co už dnes nemohou dělat, pak je 10% ještě málo. A, kdyby někdo zvýšil o víc, už nebude konkurenceschopný.

3 8
možnosti
PD

Mají-li odvádět DPH, což dosud nedělali, musí ho vybrat - zaplatí to zákazníci. Ostatně nikdo nezdražuje rád, rozhodně to nepřinese popularitu a příliv nových zákazníků, ale pokud ještě odpadne konkurence - je to logický a předvídatelný důsledek.

8 0
možnosti
PD

Často se jedná o majitele obchodů, kteří začínali v 90. letech a nyní jsou kolem důchodového věku a provoz udržují setrvačností - konkurence řetězců a zvyšující se nároky úřadů odrazují v pokračování, EET je jen další hřebík. Jejich děti tu řeholi už dělat rozhodně nebudou a nový zájemce ještě s náklady na nájem nemůže dlouho přežít. Asi to je zákonitý a nezvratný proces - staré odchází a je nahrazováno novým.

9 0
možnosti
PK

Chápu ty starší doktory nebo plesy, ale u toho prima obchodu s hudebninami musí být jiný důvod.

1 0
možnosti
Foto

Nemusí. Ladění hudebních nástrojů a s tím spojený prodej hudebnin provozují většinou ti, jež to za socíku vystudovali, tedy hůře vidí (zato skvěle slyšící). Lidé, kteří dělají jen to co umí. Nedaleko jsme měli podobný obchůdek. Pán v důchodu, ovšem ladil piána jak pánbůh. Jeho paní nevidomá, pomáhala jim dcera. Teď zavřeli, manželi odešli do předčasného, dcera dělá družinářku a každému, kdo ve škole nadává na živnostníky říká: "Mlčte, vůbec netušíte, jak to venku vypadá". Je spokojená. Peněz i volného času víc, jenom nechápe, že tu řeholi skoro 10 let v zápřahu přežili ve zdraví.

14 1
možnosti
Foto

Parazit potřebuje mít dohled nad každým, kdo vytváří nějakou hodnotu, protože z toho chce svůj podíl. Na druhou stranu, když si to lidé nechají líbit, tak ať to mají. Místo aby se na celé to EET podnikatelé vykašlali, a vzbouřili se pod heslem "Pojďme se všichni nechat zavřít", přistupují na parazitovu hru, která jim dá dá pocit, že je parazit zase nějaký čas nechá na pokoji.

11 2
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4325x
Absolvent VŠE v Praze. Ekonom. Dlouholetý ředitel pobočky Komerční banky v Náchodě a následně Okresní správy soc. zabezpečení v Náchodě. Nyní ekonom ve zdravotnictví. Místostarosta městyse Nový Hrádek.

Seznam rubrik