Nový obyvatel akvária rak modrý

Udělal jsem si radost a pořídil jsem si do mého akvária raka modrého. Bezvadný společník pro dlouhý a tmavý večer, Klepetáč je parádní společník a vřele doporučuji i ostatním. 

Klepetáče chovám ve 100 l akváriu. Podle chytrých knih se dožívá až osmi let. Tvrdost vody je vyhovující z řádu, z kohoutku, teplota vody ideální rozmezí 23 – 28 stupňů. Tento rak potřebuje množství úkrytů, členité dno – s množstvím velkých, ale i menších kamenů. V akváriu také potřebuje velké množství úkrytů.

Račí neobvyklé chování je velmi roztomilé. Rak žije hlavně v noci. Leze dopředu, i pozpátku. Vždy si dlouhými tykadly  mapuje terén. Když se postaví na zadní nohy, dokáže přejít i velký kamen.

Hra s rakem je velká zábava. Pokud chcete raka potěšit, můžete mu dát kostičku mrkve a klepetáč si mrkvičku elegantně vezme do klepeta. A jde si jí schovat do své jeskyně, či úkrytu Existují speciální granule, které se volně prodávají v obchodech pro kraby, raky, nebo krevety. Tato granulka mému klepetáči líbí moc a moc. Hned, jak  si krmení najde, hned si sní krmení a začne se tak kolébat ze strany na stranu. Myslím si, že takto projevuje radost.

Při hrátkách s rakem se ale nesmíte bát štípnutí klepetem do prstu. Nebolí to. Uvědomil jsem si, že klepetáč má ve svých klepetech značnou sílu. Není se čemu divit, jelikož dokáže v klepetu rozdrtit potravu.

Raka vřele doporučuji všem lidem, kteří si chtějí ozvláštnit akvárium. Klepetáč vždy potěší. Pokud se klepetáči naučíte porozumět, odvděčí se vám krásnými chvílemi, které strávíte společně a nezapomenutelně se Vám zapíšou do paměti.

 Sumeček

Foto: www.shrimp.cz

 

 

Autor: Pavel Slouka | neděle 3.4.2022 12:00 | karma článku: 13,79 | přečteno: 358x
  • Další články autora

Pavel Slouka

Draho všude, kam se podíváš

6.5.2022 v 17:32 | Karma: 29,32

Pavel Slouka

Jde všechno, ale jen pro některé

5.5.2022 v 11:00 | Karma: 34,18

Pavel Slouka

Ryba bojovnice pestrá

6.4.2022 v 6:00 | Karma: 4,73