Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Nejvíc se mně líbí věta: I kdyby příjmy stouply o inflaci, tak platby za položky rychleji rostoucí sníží nákupy ostatního zboží.

  Nikoliv. Pokud by příjmy vzrostly přesně o inflaci, tak při nákupu právě spotřebního koše nakoupíte přesně stejné množství zboží. Na některé připlatíte z onoho růstu více, na jiné méně a na některých možná ušetříte.

  Chápu - týká se to jen spotřebního koše. Jenže pro cokoliv jiného nelze argumentovat inflací (spotřebního koše). Ono to chce statistice rozumět, ne jen lapnout pár čísel a případně několik výkřiků novinářů (jejichž hodnocení Zemanem je jediné, s čím se s ním shodnu).

0 2
možnosti
KC

Dnes už nikdo nepochybuje, že ekonomická recese hned tak neskončí. Až se začnou poměry měnit k lepšímu, ještě nás čeká dlouhá doba vrátit dluh, abychom neodkázali stát našim následovníkům zadlužený až po uši. Jsem přesvědčen, že hlavní příčinou našich ekonomických, kulturních, politických či morálních propadů je špatná morálka, lidské selhání. Pokud to nepochopíme a pokud se nám nepodaří je zgruntu překopat, nic se nezmění, budeme sekat chyby dál a padat do bahna ještě hlouběji.

1 1
možnosti
MJ

Dluh se vrátit nedá. Už při jeho vzniku byla požadována ke splacení vyšší částka.

0 0
možnosti