Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OP

Oslabit saudskoarabský vliv v Evropě je určitě správná myšlenka, jen mne nenapadá, jak ji realizovat, když jde o nesmírné balíky peněz :-)

0 0
možnosti

P11a46v31e70l 27Š38a46n56d19a

24. 2. 2015 21:16

Mě právě také ne.

I když třeba už postupné vyvázání se ze spojenectví Západu se Saúdskou Arábií by pomohlo.

0 0
možnosti
MK

Nemohu napsat nic jiného než totéž, co jsem dal pod článek p. Černocha výše.

 Řešit koncepčně přítomnost muslimů je těžké, m.j. proto, že celé IDEOLOGICKÉ hnutí je roztříštěné a poukázáním na nějaké zhůvěřilosti dostaneme nejčastější odpověď : to nejsou ti správní muslimové, to není islám; my jsme jiní a ti správní. Pokud ti správní "umírnění" se nedají dohromady a nedeklarují zřeknutí se (zneplatnění nebo označení za dobové bez nadčasového přesahu)  všech návodu k násilí a nenávisti, uvedených v Koránu, je na ně pohlíženo jako na celek. Jedno vím, u nás ÚMO tou správnou sestavou nebude.

Přidám jen otázku, zda je na nás, ty správné muslimy vyhledávat.

0 0
možnosti

P96a10v90e64l 74Š10a31n29d94a

24. 2. 2015 20:11

Myslím, že takto otázka vůbec nestojí. Nevím, jaký islám je správný, a jako ateistovi je mi to vlastně fuk. Korán s tím nemá nic společného. Je to stejně jako Bible jen stará kniha plná podobenství, kde si každý najde to, co si tam chce najít. Násilný člověk tam najde násilí, nenásilný tam najde třeba charitu.

Naopak argumentuju, že ideologie islámského státu je fašistická. A proti fašismu je třeba se spojit s kýmkoliv, včetně muslimů, kteří jsou proti fašismu, včetně podoby fašismu, jakou má IS.

2 0
možnosti
JS

Píšete, že "radikální islamismus využívá islámu úplně stejně, jako klerofašistické režimy v Evropě využívaly křesťanství".

Jenže to se mýlíte. V tom je dost zásadní rozdíl.

Evropský klerofašismus byl přímo fatálním popřením principů křesťanství. Bylo to přesně to, co Kristus v evangeliích tvrdě kritizuje.

V islámu je to ale úplně jinak. Hovoříte například o saúdsko-arabské formě islámu, kterou považujete za "úrodnou půdu pro radikální islamismus", protože podle Vás je "nesmírně politicky konzervativní". A to je právě ono. Zatímco biblický literarismus (fundamentalismus, konzervatismus), a to jak v případě judaismu, tak v případě křesťanství, vede k pacifismu, islámský literarismus vede k militarismu, k násilí. Muhammad neuzdravoval lidi, ale vedl války, nevyzýval k nastavení druhé tváře, vyzýval k boji. Za nepřátele se nemodlil, nechával je zotročovat, mučit, stínat, a to dokonce hromadně, ale právě osoba Proroka Muhammada je pro muslimy nejvyšším morálním vzorem. Porovnáme-li činy Muhammada s činy Hitlera, zjistíme skutečně děsivou analogii, a to včetně patologického antisemitismu.

Souvislost Islámského státu s islámem není "minimální" (jak tvrdíte Vy), ale je naprosto evidentní. Začnete-li zkoumat, jestli představitelé takzvaného Islámského státu jednají podle Muhammada, tak zjistíte, že jednají. Ano, to jsou praví muslimové. A to je ten problém.

V islámských zemích se negramotnost pohybuje v desítkách procent. Víra těchto lidí pro nás není žádným ohrožením, protože se do islámu narodili a jeho závazné prameny znají jen povrchně a zprostředkovaně. Mají své běžné starosti a islám berou jako formalitu. Stejně tak nejsou nebezpeční lidé, kteří sice principy své víry znají, ale jsou v jejich dodržování vlažní, prostě nejsou tak docela pravověrnými muslimy. Avšak obrovským problémem jsou lidé, kteří přijali islám důsledně a považují ho za nejvyšší systém hodnot – tedy skutečně pravověrní muslimové. Ti jsou totiž ochotni prolévat krev přesně jako Prorok Muhammad.

2 0
možnosti

P23a70v56e59l 63Š76a67n51d94a

24. 2. 2015 20:14

Obávám se, že si křesťanské fundamentalisty dost idealizujete.

Váš argument zcela ignoruje skutečnost, že Korán - stejně jako Bibli - nelze brát doslovně, protože obě tyto knihy jsou plné vnitřních rozporů, takže si z nich i každý fundamentalista musí vybírat, co přijme za své.

0 0
možnosti
JR

J91a23n 54R88á30ž

24. 2. 2015 16:29

Ne jiný živočišný druh, ale jiná civilizace. Lev i antilopa jsou stejného živočišného druhu, ale v jedné stájí být spolu nemohou, stejně jako slepice a orel, či ovce a vlk. Evropan se vyvinul tady na tomto teritoriu a Arab se vyvíjí na jiném teritoriu a je chybou tyto dvě zcela odlišné skupiny, byť stejného živočišného druhu, míchat dohromady.

Muslimové jsou jako Bolševník, také nejprve přátelsky se tvářící rostlina, která tam kde je doma funguje, ale jakmile ji importovali hlupáci do Evropy, kde se rozmnožila a z její zhoubnou podobou si nevíme rady. Muslimové i Bolševník jsou stejně pro Evropu nebezpečné invazivní druhy, se kterými se musí bojovat, dokud se nepřemnoží. Pak bude pozdě!

2 0
možnosti

P27a33v70e36l 73Š70a56n86d29a

24. 2. 2015 20:15

Lev a antilopa nejsou stejný živočišný druh.

0 0
možnosti
Foto

Rozumím tomu dobře, že jste "odpůrce zdravého selského rozumu"...?

3 0
možnosti

P50a50v36e87l 17Š57a36n37d81a

24. 2. 2015 20:16

To by si asi žádalo vysvětlení, že? :) Jsem zastánce zdravého selského rozumu v oblasti drobného soukromého zemědělství. Ale nikoliv ve věcech, které svojí komplexitou přesahují tento obor.

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2469x
jsem člověk, kterému záleží na tom, v jakém světě žije... politické názory mám vyhraněně levicové, jsem odpůrcem konspiračních teorií, zdravého selského rozumu (mimo oblast drobné zemědělské výroby), nekritického přijímání cizích myšlenek a prezentování ošuntěle omletých klišé jakožto originálních vlastních názorů

Seznam rubrik