Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

hovn

22. 10. 2012 16:43
Nezbývá než říci, mladej

nechte toho mudrování - pořád z vás lezou bláboly - klidně se vemte s rudejma za ramena, nebudete jedinej ani první, natož poslední a žijte si svůj sen o bolševicích

2 2
možnosti
H

hovn

22. 10. 2012 16:46
Re: Nezbývá než říci, mladej

jenom na okraj - podívejte se, kdo vás nadšeně karmuje - rudý výkovek strejda joe hejká nadšením

1 2
možnosti
MP

Martin5.35

17. 10. 2012 14:29
Blahopřeji

Souhlasí s Vámi každý kovaný komunista, co se na idnesu vyskytuje. Takže musíte mít pravdu.:-)

3 2
možnosti
SL

strycek-Joe LLC

17. 10. 2012 10:30
Oceňuji dobré odpovědi v diskusi

a karmuji R^

3 1
možnosti

jarinka

17. 10. 2012 8:33
Přečetla jsem si nyní

oba Vaše články a k oběma přihazuji karmu.

3 2
možnosti
1

1absolutus

17. 10. 2012 8:08
To je zbytečné jim vysvětlovat.

Oni to stejně nepochopí a dál budou v dizkuzi přežvykovat letáky ODS, tak jak jim to v tloukli do hlavy.

Oni nepotřebují samostatně myslet, na to mají lidi. ;-D

2 3
možnosti

ellukas

17. 10. 2012 8:11
Re: To je zbytečné jim vysvětlovat.

Kéž by ti lidi, tedy ti ideologové pravice uměli alespoň samostatně papouškovat.

1 2
možnosti
RH

Kruton

17. 10. 2012 7:48
Takže

1. Pokud nějaká skupina lidí uchopí ve státě na čtyřicet moc, zruší politická práva ostatních, aby mohla násilně prosazovat jakoukoli svou ideologii, pak velí zdravý rozum nepouštět ji znovu k moci.

2. Marx nebyl žádný ekonomický analytik (jeho ekonomické myšlení se opírá a mnoho dobových předsudků - není náhoda, že ekonomicky se dařilo nejméně), byl to politický filosof, který prosazoval jako legitimní nástroj krvavou revoluci a uchopení moci dělníky..

3. Komunismus je revoluční učení, pokud nechci prosazovat komunistickou společnost, pak nejsem komunista - Marx, Lenin nebo Engels odsuzovali jakékoli zmírňování kapitalismu (sociální stát), protože to jen odvádí dělnickou třídu od "revolučního úkolu"..

4. Je jedno kdy bude komunismus, jeho zavedení musí být z principu násilné, protože nemá nástroj, jak se vyrovnat s případnou názorovou opozicí. To je jeden z paradoxů Marxe - komunismus bude, protože k tomu spějí dějiny dialekticky, ovšem přesto popadněte zbraně a udělejte revoluci.

5 0
možnosti
RH

Kruton

17. 10. 2012 7:55
Re: Takže

5. Myslím, že mezi komunisty je jen hrstka lidí, které by vedlo něco víc než jen materiální závist. Dědova vyprávění o tom, jak komunisti po převratu "znárodňovali" i hrnec medu babce, mi přesně sedí na dnešního komunistického voliče..

6. Vaše argumentace je jen způsob jak obhájit všechno špatné, co komunisti udělali a vyvésti tak zrůdu zpět mezi slušné lidi.....

4 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

17. 10. 2012 7:15
pokud ...

napisete v clanku vetu " ... nacismus byl protidemokratický, antihumanistický a totalita je jeho základním stavebním kamenem" (s cimz se da dokonce i souhlasit), tak pak lze vcelku jednoduchym logickym postupem definovat i tezi "... komunismus byl A NADALE JE protidemokratický, antihumanistický a totalita je jeho základním stavebním kamenem". nebo snad jeden uchylny extremismus je "spatny", a druhy uchylny extremismus je "dobry", protoze proto ?

1 0
možnosti
1

1absolutus

17. 10. 2012 6:50
Obdivuji, že jste si dal tolik práce s fanatiky.

Bohužel je zbytečná, pařez zůstane pařezem a fanatik fanatikem. :-)

Karma.

3 1
možnosti
A

Alfie

17. 10. 2012 5:53
Pohádka pro vás:

Byla nebyla jedna salaš a pastviny plné oveček. Jeden čas se stal hlavním bačou vlk. Vyhnal ostatní bači, požral spoustu oveček, zdevastoval pastviny a salaš za jeho bačování skoro spadla. Pak se konečně  ostatním bačům podařilo ho vystřídat. Ale byli to hodní bačové, navíc leckterý s vlkem tajně hodoval na ovečkách, tak vlkovi odpustili, nechali ho dál žít v salaši, jen pást ovečky ho nepouštěli. A vlk se choval slušně, jedl jen to, co dostal a žádnou ovečku neulovil. Bačové hospodařili se střídavými úspěchy, ovečky byly dobře napasené, ale přece jen by rády lepší přístřešky a šťavnatější trávu, jakou vídaly zdálky na jiných pastvinách. Taky se jim nelíbilo, že i bačové až příliš často nějakou ovečku snědli. Kdežto vlk hezky spořádaně seděl v rohu salaše, oveček se ani nedotkl a hezky se usmíval. A tak se stalo, že ovečky si vybečely navrácení vlka mezi bačovskou vrchní radu. Přece se polepšil a taky už si nemůže dovolit to, co tenkrát, když pásl ovečky sám! A zavládne v salaši ráj...

4 0
možnosti
JT

nedivim_se_uz

17. 10. 2012 5:41
Je vidět,

že jste kádrováky nezažil, nelze je démonizovat, ale v podnicích prostě zcela zbytečně prosazovali třídní boj svými pracovními výplody, svou činností. Komunista nemusel rozumět Marxovu Kapitálu, stačilo nenávidět Ameriku (USA), a chovat se podle (i podle) jednoduššího komunistického manifestu. Z tehdejšího, před 89, Rudého práva nedáte kladnou větu o Západu a přitom tehdy relativně prosperoval sociálně, kulturně. Jak múžete předem vědět, že se nebudou konat bratrské soudružské návštěvy se Severní Koreou, Čínou, Kubou, to prostě nikdo předem neví. Dá se jen na 90% předpokládat, že bude vládnou UV......, dnešní dobu nazývat obráceným bolševismem je sice moderní v některých kruzích, ale každý ví, že je to nesmysl a lidová propaganda pro budoucí ovečky.

1 0
možnosti

ellukas

17. 10. 2012 8:07
Re: Je vidět,

I Rudé právo kladně hodnotilo protiválečné hnutí na Západě, úspěchy komunistických stran ve volbách, čímž propagovalo buržoazní demokracii.

0 1
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2469x
jsem člověk, kterému záleží na tom, v jakém světě žije... politické názory mám vyhraněně levicové, jsem odpůrcem konspiračních teorií, zdravého selského rozumu (mimo oblast drobné zemědělské výroby), nekritického přijímání cizích myšlenek a prezentování ošuntěle omletých klišé jakožto originálních vlastních názorů

Seznam rubrik