Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

semelik

1. 7. 2012 0:31
Jestli Vy jste realitní makléř, tak potěš pámbu

Přechod nájmu na vnučku nefunguje už takových 4-5 let.

A stejně tak dlouho pronajímají všichni, kteří sledují legislativu průběžně a současně u toho uvažují, byty na dobu určitou.

Ergo kladívko - objevujete tady Ameriku. Pozdě, ale přece. Jenom je mi trochu líto klientů, kteří Vám za tohle nejpíš i platí.

3 0
možnosti
AA

svedek casu

1. 7. 2012 0:33
Re: Jestli Vy jste realitní makléř, tak potěš pámbu

souhlasR^ je to nějaký divný vrchní když nezná zákony;-D;-D

0 0
možnosti
RK

Fajny

30. 6. 2012 23:51
Jen taková vsuvka..............

.............přece ve smlouvě mám napsáno, že žádná osoba, krom nájemce, nemá právo mou nemovitost bez mého souhlasu obývat.............

0 0
možnosti
JSD

Jen se divím

1. 7. 2012 0:13
Re: Jen taková vsuvka..............

Na tohle mám 2 odpovědi. Pokud někdo má pronajatý byt, tak s ním rodinný příslušník bydlet může. To žádnou smlouvou nezakážete, platnosti smluv jsou nadřazeny platné zákony této země. Pronajmete páru, ale pár se rozejde a po čase bude mít nájemkyně nového partnera. Těžko ho můžete zakázat. Lze omezit počet osob, trvat na jejich hlášení. Taky těžko zakázat při narození dítětě. Pokud s babičkou začne bydlet vnučka, tak u trvalé smlouvy s tím nikdo nic asi neudělá. Doktor pro soud babičce napíše, že potřebuje pomoc. A nájem pak přejde na vnučku.

Druhá odpověď, tzv. podnájemníci či osoby sdílící nájem. Pronajmete jedné osobě či matce s dítětem, tak si ale přibere někoho dalšího, cizího. Té osobě poskytnou pokoj, účtují zpravidla víc, než co sami mají náklady. Za pokojík polovinu ap. Z Vašeho hlediska - je tu vyšší opotřebení bytu. To zakázat lze, lze kvůli tomu dát výpověď -jenže tohle nedokážete. Každý má právo přijmout návštěvu a dokonce i tu návštěvu si nechat v bytě přespat. Uhlídat

2 0
možnosti
DM

Aretta

30. 6. 2012 21:30
Ono ani s dobou určitou

nemáte tak zcela vyhráno. Nájemník se Vám nevystěhuje a Vy ho nesmíte vystěhovat na ulici ani vyměnit zámek. Pouze zažalovat.

0 0
možnosti
PR

hrouda

30. 6. 2012 22:11
Re: Ono ani s dobou určitou

Pokud smlouva skončí nebo pokud nájemník 3 měsíce neplatí a máte doloženy upomínky a smlouvu vypovíte, můžete jej zažalovat z nezákonného obohacení (tím že tam bydlí). Nemovitost je Vaše, můžete odvrtat zámek a s pomocí notářky, která zapíše stav bytu a věci v něm,tam vstoupit. (Zažil jsem jednou odvrtávání bezpečnostního zámku. Lidé v okolních bytech mě neznali a nevěděli že zastupuji majitele a chtěli na mě volat policii, naštěstí předseda společenství mě znal :-)

0 0
možnosti
L2

Lanta 20O4

30. 6. 2012 20:46
Ten zákon je opravdu špatný

Příští rok plánuji nákup druhé nemovitosti,kterou chci průběžně po dobu splácení hypotéky pronajímat a nechat platit nájemníky alespoň část hypotéky. Hypo bude na 15 let. Bojím se ovšem pronajmout byt na takhle dlouhou dobu. Nikdy člověk neví koho do bytu dostane. Osobně chci koupit menší byt v Praze a chci jej pronajmout právě nějakým starším lidem v důchodu neb si myslím,že to budou spolehlivější a slušnější než omladina. Tím příkladem z vnučkou jste mě ale zavčas varoval abych se vyhnul smlouvě na dobu neurčitou. Ne,že bych tedy rizika nevěděl,ale ono je lepší si to vždy připomenout. Současně se ale bojím,že když přijdu s jednoročním pronájmem tak se mi na to valná většina starších lidí vybodne a že seženu maximálně tu studující omladinu,kterou ale do bytu nechci. Asi bude rozumný nějaký kompromis,třeba ve formě tříletého pronájmu...............

0 0
možnosti
N

Neilstras

30. 6. 2012 21:52
Re: Ten zákon je opravdu špatný

Ono sehnat jakékoliv nájemníky není jen tak , trvale bydlet v nájmu je taková malá ekonomická sebevražda a lidé si už  začínají uvědomovat.

1 0
možnosti
JB

generál Failure

30. 6. 2012 20:34
A lidi pak brečí,

že jim nikdo nechce pronajmout byt na dobu neurčitou. Typický socanský zákon: jakoby chrání lidi před zlovolnou výpovědí ze strany pronajímatele, ale ve skutečnosti jen přiměje pronajímatele k právním kličkám, které pak obě strany přinejmenším obtěžují.

0 0
možnosti

KarelSind

30. 6. 2012 20:44
Re: A lidi pak brečí,

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2638x
Ing. Pavel "Hrouda" Ryšavý, realitní makléř