Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

Jelínek

7. 4. 2010 12:53
Pro zájemce

Pravda o penězích – bohužel již nedostupné

Dostupné ještě zde:Money as Debt http://911.yweb.sk/filmy.html

 

V případě zájmu zašlete kontakt na cendasj@seznam.cz a rád vám zašlu více.Jaroslav SteidenK tématu vašeho článku :

 „Stojíme na pokraji celosvětové reorganizaceVšechno co potřebujeme je pořádná, všeobsáhlá krize a národy budou souhlasit s novým světovým řádem.“ (David Rockefeller, fórum OSN, 14.9.1994)Více zde: http://svetylko.blog.cz/

0 0
možnosti
K

KJV

4. 2. 2010 17:39
Vytvořili jsme chcípáčka dámy a pánové

Přirovnání ekonomiky k živému organismu je trefné. Aby živý tvor žil musí všechny jeho složky spolupracovat. Každá složka musí poctivě plnit svůj úkol ku prospěchu všech složek celého organismu. Jakmile jedna nebo více složek hapruje, je nemocný celý organismus. Jakmile celý organismus neplní svoji roli v prostředí, onemocní jeho složky a tím on sám.

Ekonomika je organismus, který je v podstatě neustále nemocný a nikdy nebyl zcela zdravý, ani není známo, jak má zdravá ekonomika vypadat. Její jednotlivé složky jsou často nedovyvinuté, často se snaží žít na úkor jiných složek a.t.d. Není divu, když uvažování o ekonomice přivádí člověka k myšlenkám o stvoření a o Bohu. 

0 0
možnosti
P

PavelRuzicka

4. 2. 2010 18:35
Re: Vytvořili jsme chcípáčka dámy a pánové

Kde jste v tomto mém článku narazil na zmínku či náznak boha? Pokud máte namysli druhý článek, tam pro změnu není zmínka o ekonomice. Pokud jste takový odkaz našel , tak je čistě náhodný. :-)

0 0
možnosti
V

V.Hamral.ml

4. 2. 2010 16:33
Palec up!

Kráčíte zcela správným směrem, protože na pořadu dne je konstrukce sociálního systému bez ekonomického dogmatu, neboť sám peněžní systém se stal esencí iracionality a dle mne v momentu, kdy služba počala vytvářet hodnotu. Rostoucí orientace na službu před produkcí je pak faktickou eskalací inflace, která samovolně, leč ještě za nějaký čas ekonomický systém zlikviduje;-)R^

0 0
možnosti
P

PavelRuzicka

4. 2. 2010 21:51
Re: Palec up!

Děkuji. :-) Ano rostoucí orientace na služby a zanedbávání produkce jistě ekonomiku časem zahubí. Lépe řečeno, lokální ekonomiku. V rámci regenerace ekonomiky jako celku je možné, že některé části nechá odumřít, aby na jejich místě mohly vyrůst nové a zdravé. To je ideální případ, a můžeme jen doufat, že to tak skutečně je.

0 0
možnosti
FF

Frances Farmer

4. 2. 2010 16:27
O ekonomice nemám páru

natož o chaosu v ní. Ale zato bych sázela 10:1, že v nadpisu máte těžkou gramatickou chybku.

0 0
možnosti