Diskuse

Děti Bohů

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

genez.

2. 2. 2010 15:56
ok

Tvé poznání, jde správnou cestou. Ale vše je už dávno postaveno a člověk to musí pochopit, jiná cesta pro nás nevede. Máme posledních tisíc let, aby člověk pochopil, že nejde o filosofii k Bohu, ale k realitě stvořeného.

0 0
možnosti
AR

Don don

2. 2. 2010 1:30
pokud

pominu tu děsivou gramatiku - činím tak - tak tohle je totální blábol. Ale totální. Četl jsem to 2x. Děs8-o

0 0
možnosti
P

PavelRuzicka

2. 2. 2010 9:16
Re: pokud

Děkuji. ;-) Bylo by možné to trochu rozvést? Jako třeba proč je to blábol? Gramatiku pomíjet nemusíte , jsem technik, řeč psaná i mluvená jde zcela mimo mne a to i ta mateřská. Co neopraví word je mi jedno. Obvykle mne nezajímá toliko forma jako spíše obsah. ;-D

0 0
možnosti
L

Luborka

1. 2. 2010 13:09
Asi to bude složité

strávit, ale pokuste se představit si, že už máte za sebou období "postýlky i puberty a je z Vás dospělák" a to vše v tom samém těle. Třeba tak, že máte k dispozici počítač nejvyšší třídy, ale využíváte ho jenom v levelu odpovídající druhému stupni vývoje, protože na Vás působí spousta "sourozenců" a pořád Vám "berou tužku", kterou si malujete projekci. Pokud by si toto lidé byli schopni uvědomit, víte jak jednoduché by bylo transormovat se do dalšího vývojového stupně? Zbavili by se značné části zátěže - strachu z nepoznaného. Chce to jediné, důvěřovat vlastnímu citu.

0 0
možnosti
P

PavelRuzicka

1. 2. 2010 14:57
Re: Asi to bude složité

Uznávám, že ačkoli člověk jako jedinec je úžasné stvoření, tak lidi jako skupina jsou stádo a to v pravém smyslu toho slova. V současné době si to snad ani nelze představit. Jednak naše technologické znalosti nedosahují ani minima potřebného pro další pokrok, a ani lidé na to zdaleka nejsou připraveni, ba co hůř neustále se šířící vlna lenosti přemýšlet a vytvářet si vlastní názory je jak zhoubné bujení. Je přeci tak jednoduché prostě přijmout dogmata , nebo nechat jiného přemýšlet za nás samotné. Vždyť už jen to , jak zacházíme s vlastní genetickou výbavou je tragické. Pokud se nám podaří přežít vlastní druhovou sebevraždu, kterou velmi pomalu pácháme sami na sobě formou vlastní lékařské vědy, a rozšířit snahu o poznání na většinu druhu namísto několika jedinců ( bráno s ohledem na současnou velikost populace ).  Pak budeme tomuto kroku mnohem blíž. Nabývání znalostí a pokrok samozřejmě neprobíhají lineárně,  s přibývajícími znalostmi a technologií se zrychluje.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

1. 2. 2010 12:34
Perfektní

Mám velice dobrý pocit z toho, že to "funguje".

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1604x
Jsem člověk, dle mého úsudku.