Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Napište taky někdy článek o Islandu. Jak tam občanům "zhodnotili" důchodové peníze. A nejen občanům. I spořivé ODS vedení města Hradce Králové si do islandských fondů uložilo 80 milionů peněz města.

Já mám penzijní připojištění. "Výnos" něco kolem 0,1 %. Na druhé straně jsem rád, že fond nekupoval stále lacinější české akcie, protože dno je stále níž a níž.

0 0
možnosti
PR

O Islandu psát nebudu, protože o tom nic nevím. Nikdo nezná všechny podrobnosti. Je fakt, že Island nějaký čas nebyl schopen splácet své dluhy. Ale lidi, kteří investovali do Islandských dluhopisů bez znalosti věci, měli smůlu. To se tak někdy stává. Proto propaguji ne investice do dluhopisů, ale do dluhopisových a akciových otevřených podílových fondů. Protože to jsou správci, kteří nakupují akcie a dluhopisy se znalostí věci.

No a penzijní připojištění? Já ho nemám a jestli Vám se líbí ho mít, tak proč ne? Já investiji raději s vyšším zhodnocením.

0 0
možnosti
PR

No, pane Kurale, nezávidím Vám. Ale jestli jdete do života s tímto přesvědčením, nemohu Vám bránit. Mám pro Vás ale špatnou zprávu. Důchodu se dožije zhruba 76% lidí a jsou i někteří, kteří překonají dobu dožití 20 let v důchodu. Tak ať to nejste Vy, protože žít ze sociální dávky, to by se mi fakt nechtělo. Nic ve zlém.

0 0
možnosti
PK

P21a20v56e43l 54K83u88r63a90l

30. 7. 2013 13:24

těch 42 let které mi podle tvrzení státní kalkulačky do důchodu zbývá je ovšem trochu přijde k smíchu... za tu dobu se dají stihnout 2 světové války, 10 inflačních krizí, 10 měnových reforem..,

To co se děje dneska a nebo se bude dít za 20 let je pro mne jaksi zcela irelevantní. S výhledem zaměsnanosti a populačního vývoje nebude ovšem odchod do důchodu ani v 68 letech ekonomicky v dané době reálný... a tohoto věku se zatím v mé přímé rodině dožili jenom 1 člověk.;-D

20 let v důchodu na to nemám genetiku... jestli vytáhnu 2 roky bude to zázrak.

0 0
možnosti
PK

P36a31v73e32l 97K59u82r37a39l

30. 7. 2013 10:24

V dotazníku vám chybí jedna možnost... "NEvěřím že se nějakého důchodu dožiju" a tudíž do něj nechci nacpat ani korunu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 141
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1153x
Když jsem se tak zamýšlel, co v životě dělat, aby "po mě něco zbylo", zjistil jsem, že nejlíp mi jde pomáhat. Sbírám tedy informace, které nejsou tak úplně běžně na trhu a pomáhám jimi lidem, kteří je dokážou zpracovat a kterým pomohou prožít život lépe, radostněji a ve větším klidu.