Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

nechci byt nejak rypavy, ale muzete uvest priklad nejakeho fondu, ktery ma DLOUHODOBE vynosy na urovni vami zminovanych deviti procent ? ciste profesne by me to opravdu zajimalo ;-)

0 0
možnosti
PR

Tak například tento : Templeton Growth Fund

https://www.franklintempleton.com/retail/app/product/views/fund_page.jsf?fundNumber=101

Average Annual Total Return with sales charge

(Průměrný roční výnos i s prodejní přirážkou - AGIO)

12,30% ročně. Průměr se počítá od roku 1954, kdy fond vznikl. 59 let tradice.

Stačí?R^

0 0
možnosti
JT

Uplne zcestne informace. Inflace muze byt klidne i 1000% a vsechny garance a uspory jsou k nicemu. Jakesi jistoty muze nest majetek ve forme nemovitosti nebo drahych kovu a vychova vetsiho mnozstvi deti. .

0 0
možnosti
DM

Sorry, ale pocitate-li v nasledujicich desetiletich rocni inflaci 2,5 % a prumerny vynos investice do fondu 9%, tak jste se bud uplne zblaznil, nebo umyslne lzete. Podivejte se do historie, jak se vyvijela a vyviji inflace v ruznych statech sveta, kolik ruzne fondy lidem opravdu vydelaly, extrapolujte to do budoucnosti, a sam na investici do fondu rad zapomenete. Doufam, ze vam zadny blazen sve penize nesveri...

0 0
možnosti
DM

PS: Inflace za rok 2012 byla 3,3% (to je o ctvrtinu vice, nez vas odhadovany prumer), inflace cen zemedelskych produktu (tedy potravin) dokonce 7,3%. Vestina fondu, vcetne tech nejlepsich, sotva svym vynosem pokryva prumernou celkovou inflaci (2-4%). Jeste chcete nekomu radit v oblasti duchodoveho zabezpeceni? Nechcete se radeji venovat necemu, cemu rozumite?

0 0
možnosti
  • Počet článků 141
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1153x
Když jsem se tak zamýšlel, co v životě dělat, aby "po mě něco zbylo", zjistil jsem, že nejlíp mi jde pomáhat. Sbírám tedy informace, které nejsou tak úplně běžně na trhu a pomáhám jimi lidem, kteří je dokážou zpracovat a kterým pomohou prožít život lépe, radostněji a ve větším klidu.