Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Proc bych mel sverovat penize nekomu, kdo chce moje penize jenom spravovat? Prece pokud nekdo je tak super chytry, ze vi jak sve penize zhodnotit, tak to dela sam a nikomu nerekne. Ale oni potrebuji na hrani penize vase, protoze jak sam autor rika, neco se povede neco ne. Ale poplatky za spravu jsou vzdy jiste. Spravce by mel do toho fondu davit napr alespon 30% svych prostredku. Pak bych tomu veril. Ale ne nejakych vypujcenych penez. Takovy fond neznam. Takze mate smulu, pane.

1 1
možnosti
Foto

Pane Jindro, nic ve zlém, ale je vidět, že jste s většími penězi anebo s jejich správou dosud nepřišel do kontaktu. 

Víte, jsou lidé, kteří mají peníze, mají vlastní byznysy, ale přebytky spravovat aktivně neumí.  Třeba majitel osmi hotelů, profesionál ve svém oboru, ale finančních trhu nic moc. Dáma, která je právnička, ale o financích příliš mnoho neví. Tito a další lidé mají přebytky, v řádu milionů, které nechtějí nechat zmizet inflací atd.

A na druhé straně existují lidé, kteří jsou na finančních trzích jak ryba ve vodě, zatímco o hotelnictví nebo právnické praxi nevědí nic. Jsou správci peněz, vědí co a jak s nimi dělat.

Za své služby si berou odměnu - ale jen ve fondech pro retail se platí paušální poplatky. Fondy pro větší investory platí správce procentem ze zisku. Žádný zisk? Žádná odměna.

A proč správce nespravuje jen své vlastní peníze? Jsou trhy, kde čím více máte k dispozici prostředků, tím lepší dosahujete výsledky. 

Správce fondu - alespoň v případech, s nimiž jsem v kontaktu - má ve fondu vlastní prostředky. Je to jeho byznys, jeho firma. Bavíme se ale o investičních firmách, kde se musí dosahovat zisk, jinak by správce a jeho tým měli příjem rovný nule. Takže tak. Já kupříkladu obchoduji na burze opce (stačí si zadat moje jméno a slovo opce do vyhledávače), jsem v kontaktu se správci peněz, dělám pro ně návrhy portfolií a zajištění proti riziku. To, co umím, také učím zájemce. A proč to dělám, proč sděluji své know-how. Na burze, což si málokdo uvědomí, není konkurence. Nehledáte zákazníky, neřešíte zboží, vývoj, sklady, reklamu bla bla bla. Hýbete s penězi. Při některých strategiích, které obchodujeme, je naopak žádoucí, aby co nejvíc lidí(tj. peněz na trhu) udělalo totéž, co děláme my.  Tím se trh rozjede správným směrem. Už je jasné, proč správce raisuje další peníze do správy? Proč sděluje know-how? Snad je to nyní jasnější. Je škoda, že v této oblasti se na školách učí málo a chybně. Neznalost je matka omylu.

0 0
možnosti

Nejak nechapu jak se tahle reklama dostala do vyberu. Jeste mi neni jasny proc sporil = modra pilulka a investor = cervena, tedy krome zjevneho pokusu manipulovat ?

3 0
možnosti

P19a42v57e62l 15K93u38r86a10l

14. 1. 2014 10:37

co takto odstranit zlodějskou umělou inflaci vzniklou tištěním dalších a dalších peněz a pak si promluvit.

Inflace není nic jiného než to že to že obvykle předlužení "investoři" (zejména stát který prostě investovat vůbec neumí a neměl by investovat do NIČEHO) kteří prodělají.

jejich prodělek pak vždycky platí daňoví poplatníci a nebo všichni když stát emituje další peníze.

inflace je nechutnost proti které by jsme měli maximálně bojovat. Není důvod aby v technologicky se rozvíjející civilizaci rostli ceny čehokoli. naopak pokrok je charakterizován tím že se vyrábí víc a levněji a roste počet lidí co si mohou věci dovolit.

Růst cen je jenom znak úpadku.

3 0
možnosti
  • Počet článků 141
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1185x
Když jsem se tak zamýšlel, co v životě dělat, aby "po mě něco zbylo", zjistil jsem, že nejlíp mi jde pomáhat. Sbírám tedy informace, které nejsou tak úplně běžně na trhu a pomáhám jimi lidem, kteří je dokážou zpracovat a kterým pomohou prožít život lépe, radostněji a ve větším klidu.