Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PR

Hurá, jsem slavný. Už i o mě se píšou články.R^R^R^

0 0
možnosti
Foto

Již pár let netrpělivě čekám, co se bude dít s důchodovým systémem včetně III. pilíře. Zatím vyčkávám a jsem skeptický. Jsem docela zvědavý, jestli například doplňkové penzijní spoření nahradí stavební spoření.

Jinak dynamická strategie u DPS může mít i větší zhodnocení než 4%. Penzijní společnosti v účastnických fondech investují přes ETF. Otázkou bude jak aktivní bude správa. Mít v portfoliu ETF na index MSCI WORLD a držet ho 40 let asi nebude ideální.

Taky nemůžete s takovou jistotou počítat, že Vám klient dodrží investiční horizont (nebude nikdy z investice vybírat) a že bude opravdu pravidelně 40 let investovat.

Ale jste dobré stratég, lidi slyší na čísla. :-)

0 0
možnosti
PR

Děkuji za reakci. Já jen vím, že Patrik Spiess, když ještě spravoval menežovaná portfolia u ICM, tak měl zhodnocení od roku 2006 skoro dvojnásobné oproti indexu. Tak mu tak nějak věřím.EU

0 0
možnosti
JK

Spořit na penzi dětem může opravdu jen finanční analfabet! Penzijko se za určitých okolností vyplatí, ale spíše až v závěrečné fázi pracovního cyklu, tj. 10 - 15 let před odchodem do důchodu. Státní příspěvek je zajímavý, ale v dlouhodobém horizontu ho znehodnotí inflace. Takže v mládí si užívat a cestovat, ve středním věku zafinancovat bydlení, rodinu a případné úspory investovat rozumným způsobem a po splacení hypoték a "odrostu" dětí teprve aktivně a masivně spořit na důchod. No a po celou dobu mít nějaké finanční rezervy (hotovost, životní pojištění - což vlastně může být částečná investice...). To není pro slabé povahy.:-)

1 0
možnosti
AV

A30n62n64a 29V67e57s66e72l90á

15. 1. 2015 10:11

Člověk, který má penzijní připojištění je pro mě hazardní hráč z kasina . Vezmu vývoj za 100 let a vývoj inflace. Nemá smysl střádat hotovost na víc než 10 let. Mě rodiče založili spoření . V  době založení se za to dal koupit dům. Když mi to spoření vypláceli , mohla jsem si za stejnou částku koupit pouze ledničku .  To byl vývoj za 20 let. Takže z toho vychází, že nemá smysl penzijně spořit.

1 0
možnosti
Foto

Paní Veselá správně a až zestárnete půjdete spát pod most, protože stát na důchody už mít nebude ani korunu a můžete případně louskat cvrčky. Neznám případ, že by někdo spořil deset let a měl peníze na dům a po určitou domu mu z úspor zbylo na ledničku. Pokud máte penzijní pojištění, tak vám stát peníze dorovnává  příspěvkem na důchod.:-)

0 1
možnosti
OV

Tezko rict co chtel autor rict. 

V USA nebo Kanade je celek caste, ze narozene dite dostane objem nejaky objem penez, ktery tvori zaklad jeno budouciho majetku a rezerv na stari. 

Ze neni penzijko nejlepsi reseni se asi shodneme, ale zacit detem tvorit majetek hned po narozeni dava diteti 30-35 lety naskok pres dnesni generaci, ktera je sice desne bohorovna, ale za 30-40 let bude jist odpadky z popelnice. 

Jednoducha kalkulacka vam pak pomuze udelat si predstavu, kolik si musi davat bokem tricatnik a kolik je treba davat miminu aby se oba dostali ke stejne nasporene castce ve svych rekneme 60 letech.

0 0
možnosti
PR

Chtěl jsem říct to, že konečně už někdo začal mluvit o tom, aby si lidé začali dávat peníze stranou a nejen na důchod, od raného věku. A to srovnání? To jen aby lidé věděli, jaký rozdíl je 5% zisku navíc v horizontu 65 let. A nenaletěli na líbivou reklamu se sovičkou nebo veverkou.

1 0
možnosti
OS

Obojí je velmi nepravděpodobné a tím i velmi riskantní. Neznám v historii této země vládu, která by vydržela 68 let, natož aby nezměnila podmínky pro takové způsoby důchodového zabezpečení. Nemluvě o inflaci, která za 6 desítek let může dosáhnout i stovek procent. A ta jistota desetinásobku mi taky moc nevoní. Neznám otevřený fond, který by s tak malým postupným vkladem skýtal 9% p.a. Pak můžete jít za celoživotní odpovědné spoření někam na hezkou večeři...:-(

0 1
možnosti
PR

No jeden fond, který za posledních 60 let udělal průměrné roční zhodnocení 12.28% p.a., je Templeton Growth Inc. 

https://www.franklintempleton.com/retail/app/product/views/fund_page.jsf?fundNumber=101

A jistě jsou i další.

0 0
možnosti
  • Počet článků 141
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1185x
Když jsem se tak zamýšlel, co v životě dělat, aby "po mě něco zbylo", zjistil jsem, že nejlíp mi jde pomáhat. Sbírám tedy informace, které nejsou tak úplně běžně na trhu a pomáhám jimi lidem, kteří je dokážou zpracovat a kterým pomohou prožít život lépe, radostněji a ve větším klidu.