Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Vážený pane, zaprvé jste zapemněl na riziko! Dost podstatná vada vaší úvahy.  Zadruhé jste nezohlednil vstupní poplatek ani agio při výpočtu výnosu vložených peněz (samozřejmě, že    v š e c h    vložených peněz).

0 0
možnosti
PR

Okay. Tak čísla. Vstup 3% - ze 100.000 to jsou 3.000. Agio je u dluhopisového fondu také 3% - také 3.000Kč. To je dohromady 6.000Kč. další poplatky už neplatíte žádné, protože máte otevřený vlastní majetkový účet u Franklin Templeton a hodnota NAV (to co vidíte v grafu) je už o poplatky snížená. Jednoduše, když vyděláte podle hodnoty NAV 10% fond ve skutečnosti vydělal dejme tomu 12,5%. Ale to mi je jedno. Já jsem rád za těch 10%. A riziko? Volatilita dluhopisových fondu FT je okolo 10%. Takže za rok vydělám tolik, aby mě nějaké výkyvy vůbec nemusely zajímat. PR! PS : A poplatky jsou v tabulce v článku započítány.

0 0
možnosti
LV

Pane Rudolfe, jestli Vás dobře chápu, tak investovat přímo do státních dluhopisů je do nebe volající hloupost, zatímco investovat do fondů, v nichž jste nějakým způsobem zainteresován a které obchodují s týmiž dluhopisy, kterým navíc zaplatím tisíce korun za jakési poplatky, tak to má být údajně pro mě terno?

3 0
možnosti
PR

Je to divné, co? Jediné slovo je ve Vašem komentáři špatně a to "týmiž". On totiž není dluhopis jako dluhopis. Jsou státy, které řeší dluhopisy svojí investiční politiku a neprožírají je, jako Česko. A právě do takovým státům je třeba půjčovat. Ovšem jak je najít? To už tak lehké není. A proto rád zaplatím poplatek špičkovému odborníkovi, který mi tyto dluhopisy nakoupí do fondu, jehož podílové listy vlastním. Víte, ony se tu pořád řeší nějaké poplatky. Ale co Vy, také pracujete zadarmo? A jestli ne, co je Vaše mzda a z čeho se platí? A jestli si chcete investovat sám do českých dluhopisů, jen do toho. Ale až o své peníze přijdete, pak neříkejte, že jste o tom nevěděl. PR  ;-)

0 0
možnosti
JC

J25i43r46i 72C57e35e

14. 5. 2013 9:31

Miroslav Kalousek šel noční ulicí, když uviděl proti sobě jít dvě prostitutky.

"Prostitutky", pomyslel si Kalousek a obloukem se jim vyhnul.

"Kalousek", pomyslely si prostitutky a obloukem se mu vyhnuly.

1 0
možnosti
VH

Cha Chááá. Tedy chechtám se p. Cee - čtu to od něj dnes již potřetí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 141
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1153x
Když jsem se tak zamýšlel, co v životě dělat, aby "po mě něco zbylo", zjistil jsem, že nejlíp mi jde pomáhat. Sbírám tedy informace, které nejsou tak úplně běžně na trhu a pomáhám jimi lidem, kteří je dokážou zpracovat a kterým pomohou prožít život lépe, radostněji a ve větším klidu.