Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AV

A46n28n38a 58V70e78s53e36l19á

30. 4. 2014 13:49

Většina lidí co dobře vydělávají nemají důchodové pojištění . šetří jinak . Nač cpát někomu své peníze .

0 0
možnosti
PK

P76a74v35e96l 82K96u98r66a34l

29. 4. 2014 23:42

Investice jsou hazard. 

Naopak je třeba v první řadě spoření, a kumulace majetku.

V první řadě je to odklad spotřeby a hromadění rezerv. Jediné řešení.

0 0
možnosti
PR

Pořád se setkávám s názorem, že neexistuje fond, který by byl schopný dlouhodobě vydělávat 9% ročně. Už jsem to sem několikrát psal, například tenhle : https://www.franklintempleton.com/retail/app/product/views/fund_page.jsf?fundNumber=101

Založený v roce 1954 a Average Annual Total Return do března 2014 je 12,53% p.a.(Life - za celou dobu). !Pan Boersma a jeho tým jsou prostě borci.

0 0
možnosti
PP

P90e52t42r 78P72á30l27k49a

29. 4. 2014 14:18

otevřený podílový fond s výnosem 9% ročně po dobu 30 let?

Chlape, vy nejste finanční poradce, vy jste kouzelník! Slibuju, že vaše blogy budu i nadále sledovat pro obveselení. R^

Jinak se mi líbí, jak důchiodce i pracující škatulkujete do skupin po letech (jako by nebyli důchodci i pracující v jiných věkových ketegoriích) - vy jste se vším rychle hotovej, co?

0 0
možnosti
PR

Hen se smějte. Nejlíp se směje vždycky ten poslední.R^

0 0
možnosti
JM

9% ? Takových už tu bylo a těch co na to skočili ještě víc.

 Já věřím jedině na hrnec zlaťáků pod jabloní. Počítám,že ztráta by nemusela být větší než 50%.

0 0
možnosti
JH

Vzhledem k inflaci a nabízeným úrokům je opravdu absolutně zbytečné spořit si na důchod, snad jen jako využití příspěvků od států a slevy na daních. Pokud už někdo má dostatek volných prostředků, je lepší investovat do koupě bytu nebo domu a ten potom prodat. Podle mě ale má většina lidí problémy vůbec po zaplacení všech výdajů vůbec vyjít se svým příjmem a spořit nějakých 500 Kč měsíčně je k ničemu. Navíc garance 9 % a více zhodnocení zavání spíš hazardní hrou nebo tunelem...No a pokud vezmeme v úvahu zvyšování věku odchodu do důchodu, tak na těch 5-6 let dožití toho dnešní třicátníci moc potřebovat nebudou!;-)

2 0
možnosti
AK

A proč neberete v potaz změny v produktivitě práce?

Viz třeba změny v zemědělství, kde dnes zlomek lidí dokáže nasytit sebe i miliony dalších.

V naší novodobé 25-leté historii se celkem 6x snižovaly odvody na důchodový účet.

Není divu, že je na něm deficit, že?

0 0
možnosti
PR

Intenzifikace je, když práci lidí nahrazují stroje a dělají ji přesněji a rychleji. Také hnojiva a pesticidy a herbicidy a bůhvíjaké další "idy" přispívají k tomu, že se může nakrmit víc a víc lidí. To je dobře. Špatně je, že lidí přibývá a nemohou najít práci. A tudíž ty potraviny nemají za co kupovat.:-/

0 0
možnosti
Foto

Nevím, zda bych logické přemýšlení třicátníka nazval "sadou"...za manipulační "sodu" ovšem považuji spíše tenhle článek :))

5 0
možnosti
JK

Střet generací spočívá právě v jiném myšlení. Vzhledem k politické a ekonomické situaci nejen České republiky, ale celé Evropy a konzumní společnosti, jež vede do slepé uličky. Dále protipřírodní humanizaci a směšování národů za účelem dalších zisků nadnárodních monopolů se zdá pro mladou generaci jakékoli šetření kontraproduktivní, protože se ztrácí životní jistoty. Člověk, který je zdravý a schopný nepotřebuje šetřit a investuje sám, zejména do sebe a nemovitostí. Většinová populace nemá takové příjmy aby vůbec mohla šetřit a v podstatě když odchází na důchod, tak ten bývá větší než původní mzda. Horší to budou mít pseudopodnikatelé, kteří odvádí státu minimum a jejich příjmy zároveň nedosahují nebo kopírují průměrnou mzdu. Tam bude propad razantní. Ovšem, je třeba vzít v potaz, že s prodlužujícím věkem do starobního důchodu se bude tvořit velká skupina invalidních důchodců a nezaměstnaných v předdůchodovém věku. Mladá generace dále vidí i to, že hendikepované osoby se dnes mají díky podporám daleko lépe a žijí si na vysoké noze aniž by nějak přispěli do systému a užívají života na rozdíl od běžných pracujících, kteří ač mají rodiny jsou nuceni dělat práce za minimální mzdy či lehce nad minimální a nemají prakticky na nic čas ani prostředky. Vrtkavá politická až válečná situace v Evropě neumožňuje daleké předpovědi ve finančnictví a většina uložených prostředků může ze dne na den přijít v niveč (devalvace - měna - přechod na Euro za nevýhodných podmínek - nepojištění důchodového spoření - inflace - hodnota vložených prostředků za určité časové období - změna politického systému - změna podmínek za chodu - okleštění pravomocí vkladatelů - tunelování - krach systému bez náhrady...).:-)

3 0
možnosti
ZS

Ano, souhlasím, že stabilita prostředí (právního, hospodářského, politického ....) je hlavním hybatelem dlouhodobých investic a spoření. Proto je největším zlem, když každá naše nová vláda cítí nutkavou potřebu překopat všechno, co udělala ta předešlá. Druhý pilíř byla špatně zrealizovaná dobrá myšlenka, ale jeho zrušením vyslala vláda jasný signál, že ani doživotní smlouva mezi státem a občanem nemusí platit ani dva roky.

1 0
možnosti
JC

Za posledních 100 zde nebyla ani jedna generace bez zásadní měnové reformy a ožebračení o úspory. Je absurdní s touto zkušeností uvažovat o tom, že si budu na důchod 40 let šetřit. Za těch 40 let mně stát o našetřené obere průměrně dvakrát.

10 0
možnosti
  • Počet článků 141
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1185x
Když jsem se tak zamýšlel, co v životě dělat, aby "po mě něco zbylo", zjistil jsem, že nejlíp mi jde pomáhat. Sbírám tedy informace, které nejsou tak úplně běžně na trhu a pomáhám jimi lidem, kteří je dokážou zpracovat a kterým pomohou prožít život lépe, radostněji a ve větším klidu.