Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P86e46t52r 29T84o85m86e38k

9. 11. 2014 13:49

Komentáře normálně nepíšu, ale tady prostě musím.

1) Ad Merton Miller, ten se věnoval úplně něčemu jinému, a to podnikovým financím (vizModigliani-Millerův teorém). Dollar-cost averaging mupřipsat nemůžete ani náhodou. Pardon, ale jako ekonom si tuto poznámku nemohuodpustit.

2) Ty Vaše výpočty jsou pěkné, nicméně vůbec neberetev úvahu měnové riziko. Korunový investor by v tom Vašem příkladuzískal o poznání nižší výnos.

3) Cituji „Lidé z rozvíjejících se trhů se chtějí státtaké bohatými a jejich trhy rozvinutými. A až se to stane, vy už budete mít natrzích tolik peněz, že zněkolikanásobíte svůj vložený kapitál.“

To nemůžetemyslet vážně!!! Ve 20. století se jen několika málo zemím podařilodosáhnout statusu rozvinuté země. Daleko častější byly různé vleklé krize a pádyz výsluní. Kdo si dnes vzpomene na Myanmar, Filipíny, Srí Lanku..zeměkdysi považované za „další asijské tygry“. Prostě ne ze všech rozvíjejících sezemí se stanou bohaté země, i v 21. století se to podaří jen malému počtuzemí. Spousta rozvíjejících se zemí se bude rozvíjet věčně. Z Vašeho článkuto vypadá, že emerging markets jsou vlastně bezrizikové investice. Nesmysl.

4) Ad fond Evolution Value Dynamic, dost Váslituju. Je to fond bez historie a navíc příšerně předražený. Celkové roční náklady(TER) se blíží 4 %. Viz https://www.rb.cz/attachements/pdf/financni-trhy/corporate-finance/kontaktni-banka/caiac/evolution-dynamic-kiid.pdf

Já bych takové poplatky nikdy neplatil. A nevadí Vám, žečlověku, který Vám fond prodal, platíte 1,6 % z Vašich peněz ročně(resp. z majetku, který ve fondu máte)? Viz https://www.rb.cz/attachements/pdf/financni-trhy/corporate-finance/kontaktni-banka/caiac/evolution-prospekt.pdf, strana 50.

Být na Vašem místě, tak toho vykuka, co vám prodal tenhlešmejd, vytahám za uši.

5) Nechápu poznámku „vlastní majetkový účet“. Píšete „nikdo neobírá o zisky“, ale Vy sám jsteobírán. A to opravdu hodně, poplatek (vlastně druhý manažerský poplatek) 1,6 % ročně je u nás naprosto výjimečný.

0 0
možnosti

Aniž bych chtěl reagovat na Váš příspěvek, máte prostě pravdu. Ve všem. A jestli sám investujete, určitě máte vaše peníze v něčem, co Vám vynáší. A nikdo vás neobírá o zbytečné poplatky. Ale aspoň víte, o čem píšete. To osvěží, když konečně narazím na někoho, kdo ví o čem píše. Ovšem fondy EVOLUTION Value nejsou jen poplatky. Což uvidíte v následujících letech. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 141
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1185x
Když jsem se tak zamýšlel, co v životě dělat, aby "po mě něco zbylo", zjistil jsem, že nejlíp mi jde pomáhat. Sbírám tedy informace, které nejsou tak úplně běžně na trhu a pomáhám jimi lidem, kteří je dokážou zpracovat a kterým pomohou prožít život lépe, radostněji a ve větším klidu.