Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P63e43t75r 38U25g70r94i93n

7. 5. 2013 12:11

Důchody jsou v téhle zemi pěkný průšvih!!! Tenhle blog mi přijde jako reklama na fondové investice, ale já osobně raději využiji hypotéky a koupím si nemovitost ... jednu, druhou. Dvě hypotéky by měl člověk střední třídy během svého produktivního života zvládnout a je to lepší než platit si do fondu s nejistým výsledkem. Nemovitost nemá nožičky, aby utekla a v dlouhodobém horizontu se vždy zhodnotí a pokryje inflaci. Pokud tedy nebude válka, to je ale pak všechno celkem jedno, tak to klapne. Na důchod buď nemovitosti prodat a koupit jednu menší a  z peněz žít a nebo prodat jednu, koupit menší a druhou pronajímat ... taky renta. A je to bez tunelu a nějakého většího rizika.  Závislost na státu je nulová a těch pár šušňů co přijde od státu je bonus. A teď pište, že na to většina nemá ... no a já vám hned a předem říkám, že se pak musí více snažit a nečekat co mu soudruzi nahoře pošlou.

1 0
možnosti

Z58d66e24n47a 31K65o64č30í

7. 5. 2013 12:55

Inu znám i takové rodiny, které ze svého platu mohou měsíčně odložit max. 1- 1,5 tis Kč - a pro ty jsou investice do nemovitostí spíš zbožným přáním. Podílové fondy jsou vrabcem na střeše a tak jedinou jistotou jsou jejich vlastní děti a penzijní spoření dle starého tkzv. 2 pilíře. 

III. pilíř, podílové fondy a investiční životní pojištění jsou jen slabým odvarem tohoto druhého pilíře, kde člověk dostane spátky maximálně to, co sám složil - a mnohdy i s rizikem, že celková výsledná částka bude ještě nižší.

0 0
možnosti

Úžasné je, jak věříte tomu, že peníze v otevřených podílových fondech budou zhodnocovány ve světové ekonomice. NIC nebude růst donekonečna a VŠECHNO se dá vytunelovat. Vy jste neslysel o slovutných a úžasných amerických fondech PIONEER? Měly české pobočky a nakoupily akcie a dluhopisy. Protože by vydělali čeští investoři, musely české fondy kvalitní akcie befelem prodat zahraničním pobočkám těchto fondů. Zahraniční investoři vydělali cca 50%, čeští prodělali cca 70%. Fondy byly rázem v mínusu a z ČR odešly. Po několika letech, když jejich manažeři shledali, že se na to asi zapomnělo, se v tichosti vrátili. Tunel jako vyšitý, ale formálně vše v pořádku. Proč myslíte, že těmto slavným pilířům přestali lidi věřit? Aby byli po celý život okrádáni? Vážený, když už nějaké peníze vydělám, nepotřebuju, aby mne o ně nějaký hejl připravil, to umím sama.

2 0
možnosti
Foto

Vážený pane, už jsem chtěl, po přečtení první půlky Vašeho článku, udělit doporučení. S Vašimi názory se naprosto shoduji, až na jednu maličkost, která už se teď ovšem nedá napravit. V průběhu devadesátých let byl průběžný systém přebytkový a stát ho vysával, protože na to neexistoval žádný zákon, natož aby to bylo zakotveno v Ústavě. Dnes je v minusu, takže stát by měl do něj bez zbytečného otálení vrátit to, co z něj vzal.

Bohužel druhá půle je víceméně komerční sdělení - ale budiž - o to asi šlo.

3 0
možnosti

Ovšem to stát v současnosti dělá... místo aby plošně snížíl průběžné důchody o 10 procent (což by cca odpovídalo tomu aby byl +- na nule, to stát dotuje z jiných daňových příjmů a půjček...

V podstatě celá věc byla jenom o tom že stát použil svou rezervu a pár let si nemusel půjčovat... a to znamená že nemusel platit úroky... a zároveň tím v podstatě eliminoval problém infačního znehodnocení té "rezervy".

1 1
možnosti

vy ste teda vykuk. Na jednu stranu se bojíte toho, že investované 2% přijmu skončí ve fondu, o kterém nic nevíte a kde o ně můžete přijít a na druhou stranu radíte investovat do podobného fondu třeba 40% příjmu

2 0
možnosti

Skvělé, pane Drásale. O tom to přesně je. O kvalitě jednotlivých fondových společností. Proto nechci investovat do neprověřených fondů, ale raději investuji s Franklin Templeton. Jestli tu společnost neznáte, zamyslete se proč.

Co se týše fondů Pioneer, je to velice kvalitní fondová společnost a jedna z nejstarších a dnes ve světové špičce někde na 16. místě. Ovšem dokud se toho nechytili Češi. Jak to dopadlo, to si můžete přečíst v komentářích výše. Proto propaguji investici na vlastní majetkový účet, stejně, jako to mají ti "Zahraniční investoři". PR

0 0
možnosti
  • Počet článků 141
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1153x
Když jsem se tak zamýšlel, co v životě dělat, aby "po mě něco zbylo", zjistil jsem, že nejlíp mi jde pomáhat. Sbírám tedy informace, které nejsou tak úplně běžně na trhu a pomáhám jimi lidem, kteří je dokážou zpracovat a kterým pomohou prožít život lépe, radostněji a ve větším klidu.