Zmatky kolem očkování

Přišly nám do schránky čtyřstránkové noviny OČKO z Jihočeského kraje. Čtu první text vpravo nahoře: „Pro dříve narozené obyvatele Jihočeského kraje, kteří potřebují pomoci s registrací a rezervací termínu na očkování...

 Cituji celé: „Pro dříve narozené obyvatele Jihočeského kraje, kteří potřebují pomoci s registrací a rezervací termínu na očkování v centrálním rezervačním systému."

Kdo je to dříve narozený? Předčasně narozených kojenců se to asi netýká… V médiích se něco říkalo, že ti nad 80 let a něco o 65 letech. Tedy jak? Čtu dál „VOLEJTE ZDARMA…“ To umím, volám. Dívčí hlas mi řekne, že předčasně narození jsou ti nad 65 let, ale že není vakcína, tak jsou to lidé nad 80 let. Je to jasné a srozumitelné. Kdo je "předčasně narozený" určuje vakcína. Není vakcína, nejsi "předčasně narozený". A opravdu se nemohou lidí nad 65 let registrovat?

A co je to centrální rezervační systém? To je něco na webu? Ale žádná webová adresa v novinách není uvedena. Asi se předpokládá, že "dříve narození" umí hledat na internetu a najdou si to.

Ten, kdo psal ten text do těch novin, není uveden. Asi ví, že není čím se chlubit. Zmatků je takhle dost, pokud někdo píše takovéto texty, měl by chápat, že ne každý ví to výše, že za dříve narozeného se považuje obyvatel nad 80 let a až bude vakcína, ten nad 65 let. Mohl by to psát někdo, kdo se umí vyjadřovat? Třeba jako ta dívka na call centru?

Čtu dál.
Pro úspěšné vyřízení vašeho telefonátu si připravte: … bydliště.

Řekl bych, že se tím myslí, kde zájemce o očkování právě je. Třeba je na chalupě, chatě, a je rád, že je tam sám a nikdo ho nemůže nakazit. Doufám, že nemusí na budoucí očkování jet zpátky do svého „úředního“ bydliště. Ano, čtu dále, je tam že si může vybrat očkovací centrum. Hm, kde jsou vůbec očkovací centra? Aha, dole je nějaká ošklivá mapa, že centra jsou pouze v okresních městech. Tedy pro někoho celodenní výlet. Snad nebude mít naočkovaný cestou nějaké vedlejší příznaky. To si raději počkám na svého praktického lékaře.

Někdo namítne, že se mám dívat na televizi. Nemůžu, televize přestala jít, běhají na ni barevné pruhy, vlny. Někdo totiž rozhodl, že se loni zruší stávající vysílání televizí a zavede jiný formát. Asi aby ztížil informování o viru. Jenže na nový formát je často potřeba mít kvalitnější anténu. Nechal jsem novou anténu dělat pro někoho, stálo to 3,5 tisíce Kč. U mě je potřeba dát na střechu tyč a ni novou anténu. Čekal jsem na oblevu a šetřím na anténu a hlavně na klempíře a pokrývače.
Dívat se dá samozřejmě na televizi přes internet či mobilní stě. Příjem televize přes internet zpomaluje internet a u mobilní sítě se nedoplatíte. Leda někam zajít a chytat televizi přes cizí wifi.

Až zase přijdou obdobné noviny, poletí jako další nevyžádaná pošta do „koše“. Možná si vyluštím křížovku o ceny. Kdybych vyhrál, koupím si náplasti, právě došly.

A apeluji na vedení Jihočeského kraje, zmatků bylo dost (třeba s počty nakažených, které neseděly).

Jdu řezat borovici, co nepřežila nedávnou vichřici, to byste nevěřili, jak se tím uklidníte.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Pokorný | pátek 5.2.2021 14:09 | karma článku: 11,80 | přečteno: 396x