Diskuse

Zlodějbraní?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No, nějak se mi příčí představa, že by celá republika měla být rozparcelována mezi soukromé majitele s plným právem vlastníka. Myslím, že ani vlastníkům lesů by se moc nelíbilo, kdyby mohli vstupovat jen do těch svých  a nikam jinam. Že prodej borůvek je pouhá zlodějina bych taky moc neřekl. Pokud i soukromý les vnímáme z hlediska společenského prospěchu jako něco víc než třeba soukromé auto, pak je povolený sběr plodů celkem v pořádku a sběrači prodávají něco, co se sběrem stalo jejich vlastnictvím.

0 0
možnosti
JR

J17a65n 78R19á96ž

15. 7. 2013 19:01

Jsem rad,že jste upozornil na problém, který je jasným dědictvím komunismu. Už to je zrůdnost,když do soukromého lesa mohou kdykoliv vstupovat s puškou a mimo dobu hájení i střílet zvěř lovci, kterým toto oprávnění dává jen to,ze někdo zakreslil tento les do nějaké honitby. Majitele se nikdo neptá či smí,nebo nesmí do jeho vlastnictví vstupovat,stejně tak je to z borůvkami,či houbami. Žádný majitel lesa nic nemá proti tomu, aby si rodinka nasbírala nějaký ten litr borůvek, ale jímá mne hrůza vždy když vidím borůvčí zdevastované profesionálními sběrači. Prostě díky lobby myslivců se vytratilo z právního vědomí, že vlastník lesa musí mít stejná práva nerušené držby a užívání vlastního majetku, jako vlastník pole,či zahrady.

1 0
možnosti
LN

..njn...nelíp se kritizuje to čem člověk neví ani onoho pověstného zbla....sylšel jste někdy o tom...že majitelé své pozemky sdružují v takzvané honitby.....a tyto pak PRONAJÍMAJÍ....??....... navíc....vstup do lesa ....kromě obor...a bažantnic byl povolen vždy a snad i ze zákona....a už vůbec nevím jak se myslivci podílejí na ničení borůvek...to je sestřelují...??,... nebo jakjste to myslel....????

1 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.