Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZM

krevetacka

9. 2. 2011 8:47
Stačí myslet...

promiňte, ale nemohu se zbavit dojmu, že informace, které uvádíte jsou naprosto zcestné a smyšlené, kde jste zjistil, že žádný lékář nedostal peníze, dělal jste si celorepublikový výzkum u lékařů?...pokud ne, tak uvádíte lžiRvIZIP stačí pochopit, pochopit, kde se ušetřit dá, bránit se věci, která v budoucnosti být musí je jistý druh nemoderního uvažování až jednoduchosti, většina kdo tento systém napadá, buď chce co nevíc krást a to ať už jako pacient nebo lékař nebo má zkreslené informace, které jen opakuje...hlavně, že je o čem psát a šířit dál tuhle"blbou náladu" Českem....Rv!

0 0
možnosti
RD

Dvořáček,Ostrava

8. 2. 2011 15:18
II. Předpokládám, že... pokračování

Můžu zodpovědně říci, že za posledních 6 let jen cca 20 % úkonů lékařů, kteří mají ve většině smlouvu s touto pojišťovnou a tedy povinnost doplňovat data svých pacientů (od předepsání léků,přes preventivní prohlídky až k operačním zákrokům), plní tuto základní povinnost, tedy doplňovat vstupní data. No a pokud nejsou vstupy, tak taky výstup bývá mizerie, protože se nemá o co opřít. A zde je možno najít důvod malého využívání infa, dalšími lékaři. Čili možná začarovaný kruh. Ten by, ale jednoznačně mohla VZP vyřešit, pouhým vyžadováním plnění smluvních povinností po lékařích, kterým za prokázané úkony na základě jinak vykazovaných  a při tom totožných dat platí. Howg.;-)  

0 0
možnosti
A

Amoniak

8. 2. 2011 15:30
Re: II. Předpokládám, že... pokračování

Doplňování dat do nějakého IZIPu by musel odsouhlasit také pacient, ne? A kdo ho ddobrovolně dá? (Já bych raději měnil lékaře.)

0 0
možnosti
RD

Dvořáček,Ostrava

8. 2. 2011 15:18
I. Předpokládám, že pokud o něčem budete blogovat

budete s věcí dokonale nebo alespoň účastnicky seznámen. Který z těchto dvou základních požadavků jste naplnil, nechám na posouzení čtenářům tohoto blogu. Nechám-li stranou ekonomickou stránku věci o které jak už bývá u nás zvykem panují jen okrajové informace a budu-li se zabývat možným praktickým využitím, (ovšem pokud budou plněny požadavky na dodání a zájem využívat data), myslím si, že IZIP vůbec není špatný nápad. Jen to chce dotáhnout do co nejvyšší míry využití. Mám  jako pojištěnec VZP IZIP a občas se tam kouknu. Dále viz II.

0 0
možnosti
A

Amoniak

8. 2. 2011 10:05
Kdyby

Ovšem kdyby se podařilo donutit lékaře a pacienty aby tu blbost používali tak by se z IZIPu stal zdroj velmi cenných a zajímavých informací s neobyčejně širokým spektrem možného komerčního využití.. A stačí tak málo, jedna šikovná změna zákona :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.