Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

ippokorny

5. 6. 2009 16:26
Házení vajíček je jen přestupek, viz

http://www.novinky.cz/domaci/170599-policie-neuspela-vrhani-vajec-neni-trestny-cin.html. Abych to ujasnil, přestupek je třeba i překročení omezené rychlosti či jízda s autem, které nevyhovuje zákonu, tedy naprosto běžné věci. Otázkou se, zda více ohrožujete ostatní ten, kdo jede riskantně či ten, kdo po někom hodí vajíčko.

Ale to omezování osobní svobody, o kterém bloguji, zatím není dořešeno. P.P:

0 0
možnosti
H

hnupobijce

31. 5. 2009 0:20
Proste blaboly.

0 0
možnosti
PP

ippokorny

31. 5. 2009 20:10
Re: Proste blaboly.

Až půjdete někde po ulici a zastavíte se a budete se chtít podívat, co se děje a někdo vás najednou chytne pod krkem a bude vás někam táhnout, tak pochopíte, o co jde. Leda kdyste nikam nechodit, aspoň do voleb, pak se bát nemusíte. P.P.

0 0
možnosti
PH

kostej_

28. 5. 2009 3:21
je opravdu legracni

ze se zastance tech, co cely incident vyprovokovali, ohani dodrzovanim pravidel a zakonu :-)

0 0
možnosti
PP

ippokorny

28. 5. 2009 7:38
Re: je opravdu legracni

Problém je v tom, že naše zákony praví, že i na nezákonné jednání nemůžete odpovídat také nezákonně. Tedy když vám někdo jednu vrazí, nemůžete mu to oplácet. To byste pak mohl ve své úvaze třeba dojít k tomu, že když vám někdo zabije někoho z rodiny, že ho obratem také zabijete. Civilizovaní lidé se poznají podle toho, že to řeší civilizovaně, tedy podle zákonů. Tedy ti, co hází vajíčka, porušují zákon, ale jde třeba o obyčejné lidi, kteří nemusí mít takové právní vědomí a na druhé starně někdo, kdo se chce stát premiérem a ten by to měl určitě vědět. P.P:

0 0
možnosti
D

da.rock

27. 5. 2009 12:39
Přečtěte si názor právníků

http://www.novinky.cz/domaci/169728-poradatele-i-odpurci-slapli-na-mitincich-cssd-vedle-mini-pravnici.html

Pořadatelé mají právo vyvést ty, jenž ruší.

0 0
možnosti
JN

5alfa

27. 5. 2009 13:04
Re: Přečtěte si názor právníků

To snad vědí všichni, že pokud na dýze někdo prudí s "Evou a Vaškem", že bude vyveden. Tahle životní zkušenost se objeví někdy mezi 10-13 rokem života. :-P

A přitom nikdo nezakazuje Evu a Vaška, dokonce jejich příznivci se mohou scházet jinde. Pokud na jejich setkání nějaký prudil pustí rock a nebo bude pískat, bude zase vyveden on.

0 0
možnosti
OR

oskie98

27. 5. 2009 11:19
Zarytym priznivcum 2 stran

Vazeni, prosim, verte tomu, ze kdyz nekdo kritizuje CSSD, tak nemusi byt priznivec ODS a naopak! Opravdu je to tak, i kdyz evidentne spouste lidi to pripada neuveritelne ... Pro zbytek lidi (ani CSSD ani ODS) je zase nepochopitelny vas svaty zapal pro tyto dve nejvetsi strany.  Po sametove revoluci mame vajickovou! R^

0 0
možnosti
BR

barbarrosa

27. 5. 2009 10:39
Ubozí vrhači vajec

už mají svého advokáta.Je jím exministr Sokol.Ještě chce někdo tvrdit,že si ho platí ti puberťáci?

0 0
možnosti
P

petrv19

27. 5. 2009 10:49
Re: Ubozí vrhači vajec

v tehle kauze bude Dr. Sokol jiste rad pracovat zdarma, bude mu stacit publicita :-/

0 0
možnosti
D

da.rock

27. 5. 2009 10:03
Jedna technická poznámka

Tím, že si ČSSD pronajme určitý pozemek na konání své akce, stává se to na tuto dobu v podstatě jejím územím. Tím pádem tam platí i její pravidla. Je to stejné, jako když máte restauraci a pronajmete si od města venkovní prostor pro letní využití. V tu chvíli už to není veřejné prostranství, ale váš "majetek" a platí tam vaše pravidla. Když vám tam bude někdo dělat nepořádek, tak ho můžete nejen vykázat, ale za použití paragrafu krajní nouze i sám fyzicky vytlačit mimo prostor. V případě, že by ohrožoval vaše hosty házením nějakých předmětů, pak dokonce přichází v úvahu i paragraf o nutné obraně a vy můžete útočníka spacifikovat sám. Tolik k paragrafům.

0 0
možnosti
FB

Cimrman

27. 5. 2009 10:09
Re: Jedna technická poznámka

Zákony ČR platí na celém území naší republiky, včetně vašeho či pronajatého pozemku. Takovou hloupost může napsat pouze člověk, o jehož intelektu vypovídá hrubá gramatická chyba v příspěvku.

0 0
možnosti
Z

Zoro.Vomáčka

27. 5. 2009 9:27
vajíčka versus dlouhodobá arogance slonů v porcelánu....

Můj subjektivní názor je ten, že lidé už jsou tak frustrovaní nejen z toho upoceného z RAJe, ale i narcise Hradního nebo Stále nerozvedeného a desítky jiných arogantů, že utlačované emoce nalezly v házení vajec a dělání si aktivnější srandy ze jmenovaných v agresivnější forně....Ačkoliv nerad propaguji tuto formu protestu, chápu je a fandím. Neb všechny dosavadní mírnější protesty nebyly nic platné, takže přišla hrubší záplata na stabilně dlouhodobě hrubý pytel...Dle mého mínění je to umírněná forma revoluce - a revoluce byly vždy protizákonné.

Tedy - vajíčka proti nepůstřelné hroší kůži Jyrků, Venců nebo Myrků je jen určitá forma oko za oko, zub za zub - neb jak každý z nás ví, psychycké dlouhodobé soužení je ve srovnání s hozeným vejcem daleko, daleko horší újma.

Vajíčka jsou protest z nemohoucnosti a přeteklého džbánu - ale pro většinu z nás tak sympatická jak dlouhodobě nesympatičtí a škodliví jsou ti, na které jsou mířena.

0 0
možnosti
P

PetroleumLampoIdorablo

27. 5. 2009 9:08
počítačová gramotnost ještě neznamená

být obecně inteligentním.

Vaše pojetí osobní svobody pouze pro jednu stranu je slušně řečeno hloupost.

Ostatní vaše vývody jdou už za hranici zdravého rozumu a směrem k opravdu laciné a hloupé propagandě.

Inu, zákon ve vašem podání nepláče, ten je v šoku.

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

27. 5. 2009 10:23
Re: počítačová gramotnost ještě neznamená

Asi jste četl jiný článek, sorry. Tak jak to podal autor, a platí to pro obě strany, tak to opravdu je. Jakékoli pako - ochranka - nemá na veřejném prostranství právo Vás takhle zpacifikovat, ale chápu, že zákony, které Vám nevoní, ty dodržovat netřeba, že? 8-o

0 0
možnosti
VM

Nikola Tesla

27. 5. 2009 8:47
je to vážně správně?

nevím, moc neznám naše podivné zákony, ale takový mítink je akce podobná jako třeba fotbalové utkání nebo nějaký koncert a na těch figuruje také pořádková služba, která vyvádí lid, co se chovají dle jejich uvážení špatně...dokonce nedávno se zrušilo, aby na fotbalových zápasech pořádek hlídala policie a dělala si to sama pořádková služba...a jak to dopadlo bylo vidět hned na prvním zápase...tak tady bych to viděl stejně...když by někdo házel na fotbale po rozhodčím vajíčka, tak jej taky hned vyvedou...

0 0
možnosti
DE

Duck Egg

27. 5. 2009 10:16
Re: je to vážně správně?

Je to legislativně zcela odlišná situace, srovnávat fotbalový stadión, který je soukromým majetkem nějakého subjektu, a veřejné prostranství, z právního hlediska nelze...  

0 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.