Volby prezidenta a plán b) Karolíny Peake?

Můžeme se jen děsit toho, co se nyní děje na politické scéně. Zákon o volbě prezidenta je špatný, prezident může být zvolen i 1 voličem a dá se očekávat, že vzhledem k nabídce kandidátů lidé k volbám spíše nepůjdou, je to katastrofa. Zákon měl být postaven tak, že prezident musí být zvolen demokraticky, že pro něj bude hlasovat více než 50 % voličů, a když se voliči nedostaví, tak tím by dali najevo, že jim kandidáti nevyhovují.

Ilustrační snímekDan Materna, MAFRA

Jediná naděje pro mě je nějaký úředníky odmítnutý kandidát nebo schopná advokátka Klára Samková, že to nějak právnicky vyřeší a volby se tím odloží. A že mezitím stát zachrání nějaký nový kandidát, já doufal, že do volby na prezidenta půjde poslankyně Miroslava Němcová, ale ta má asi politiky plné zuby a nedivím se jí, já také. Potřebujeme prezidenta za každou cenu? Nepotřebujeme a počítá s tím i ústava.

A aby toho nebylo dost, čeká nás další katastrofa, poslankyně Karolína Peake se uchází o funkci ministra obrany. Copak všichni zapomněli, jak se dostala do poslanecké sněmovny? Že se tam dostala za stranu, která podle informací z médií chtěla ovládnout veřejné zakázky přes ministerstvo dopravy, kde se točí velké peníze na zakázkách. A ochrannou ruku nad tím mělo možná držet ministerstvo vnitra. Když to prasklo, Peake nějak moc rychle založila jinou politickou stranu, jakoby to měla připravené v šublíku.
Nechápu, proč si předseda vlády Peake oblíbil a dal jí funkce, nějak rychle zapomněl na aféry s její bývalou politickou stranou a soudy s členy této strany myslím ještě neskončily. Nebo založením nové strany získá politik nějakou amnestii?
Poslanec se má zodpovídat voličům, kterým voličům se zodpovídá Peake, když její současná strana žádné voliče při volbách neměla? Nebo se zodpovídá těm z dřívější polické strany, co jí do sněmovny dostali, tedy těm, co chtěli ovládnout veřejné zakázky?
A není tu nyní varianta b)? Když se nepovede první varianta a) ministerstvo dopravy a s Bártou, tak nastoupí varianta b) ministerstvo obrany a Peake. Tam se také točí peníze, třeba právě nyní se řeší nové uniformy za 93 miliónů. A není tu ještě nějaká varianta c)?

Mohu jen křičet, kde jsou a kam půjdou mé peníze! Pomóc!

Autor: Pavel Pokorný | čtvrtek 6.12.2012 9:09 | karma článku: 29,39 | přečteno: 1366x