Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SP

kiv

10. 9. 2009 15:39
Policejní stát

je asi Vaše krédo, že? :-/ Nechápu ... Už dnes máme zhruba 2x více policajtů než za bolševika a nemám pocit, že by jich bylo málo ... Každý státem placený zaměstanannec bude vždy řvát, že jich má být více, protože on nestíhá ... To je podstata byrokracie...

Jinak pokud se takhle vytáčíte při každé cestě, budete asi na silnici dosti nebezpečná figura. Svobodná společnost stejně jako pohyb po silnici je založen především na toleranci a schopnosti předvídat případné chyby druhých a být schopen zmírnit jejich následky. Je pak  tristní  se ve frontě  před  Nebezskou bránou  bít v prsa, že jsem byl v právu když jsem jel  po hlavní ... ;-D  

0 0
možnosti
PP

ippokorny

11. 9. 2009 14:26
Re: Policejní stát

Ano, to je otázka, kde je to množství policistů. Asi nikdo nechce dělat "šlapku" v terénu,

Nevytáčím se, jenom doufám, že se to zlepší a bloguji proto, aby si někteří řidiči uvědomili, že jejich netolerantní jízda někomu vadí a dokonce i zabíjí.

0 0
možnosti
JM

Jana11

10. 9. 2009 14:20
Halogeny a podobné

Taktéž nesnáším světla, která evidentně i "na blízko" oslňují natolik, že není vidět na krok. Pravidelně přemítám, kdo vůbec takové nebezpečné auto pustí na silnici - a nechápu, proč taková světla lidé pořizují a výrobci vyrábějí. Aby byli zajímaví?

0 0
možnosti
PP

PlusOne

10. 9. 2009 14:28
Re: Halogeny a podobné

Ne, Jano, ta světla na autě jsou, aby řidič lépe a dál viděl. Je ovšem otázka, JAKÁ světla to jsou. Pokud jsou to světlomety čočkové, montované výrobcem, s takzvanými "balasty", které se starají o vyvažování xenonového reflektoru, pak s tím zpravidla problém nebývá, a auto takto vybavené nikoho neoslňuje.

Neskutečně mě ale s***ou "kutilové" z druhé strany, kteří - protože HID sada se dá pořídit za pár tisíc - jsou schopní "vybavit" takto auto:

1. s čočkou, ale bez balastů

2. s parabolou, a rovněž bez balastů

V obou případech bude řidič takovéhoto vozu protijedoucí oslňovat, i když ten s čočkou o něco méně....

0 0
možnosti
PP

PlusOne

10. 9. 2009 14:19
Policii nevidět

Pan Pokorný má zřejmě pocit, že u každého jím zaznamenaného přestupku proti zákonu, dobrým mravům, nebo společenské etiketě by měl být přítomen policista.

Má dvě možnosti:

1. buď to se k nim dát, rozšířit řady policistů o dalšího mlamoje (dnes prý berou skutečně každého), a časem třeba na věc změnit názor

2. napsat vlezdoprdelistický mejl Pecinovi, ten panu Pokornému jednoho policistu přidělí (ideálně takového, který bude na pana Pokorného dohlížet)

0 0
možnosti
PV

Alcator

10. 9. 2009 13:54
K těm světlům

Ve většině věcí máte pravdu. Jezdit dvěma koly za čárou je svinstvo a může to člověk šeredně odskákat.

Co se týče "kyklopů" (aut svítících jen jedním předním světlem), ono je to složitější...

Důvod, proč jsou vpředu dvě světla, je právě pro to, aby kdyby jedno z nich přestalo svítit, tak aby bylo druhé v záloze. Pokud je důvodem prasklá žárovka, tak to není taková katastrofa (finanční), ale pokud se vám stane (jako mně před 2 měsíci), že odejde elektrický drát ke světlu, tak to znamená dát auto na den nebo dva do servisu a utratit pár tisíc za opravu. A v dnešní době, kdy den bez auta může znamenat, že přijdete o práci, takovou opravu řidič prostě odkládá a odkládá. Já to odkládal 2 měsíce, teprve teď je auto v servisu a dává se do pořádku.

V případě blondýny za vámi jste měl rozblikat výstražná světla a pomalu zastavit (případně i zamávat z okýnka rukou, aby pochopila, že jí něco chcete říct). Možná by zastavila, možná by vás naopak předjela, každopádně by to situaci pomohlo.

0 0
možnosti